By fanjianhua@freepik

Veća dostupnost biometrijskih opcija na tabletima i pametnim telefonima i novi regulatorni okvir u EU koji zahteva snažnije mehanizme za autentifikaciju potrošača predstavljaju jasne pokazatelje da je došlo vreme da se opcije za biometrijsku autentifikaciju korisnika prilikom obavljanja digitalnih plaćanja sprovedu u praksi.

TL YouTube In Post

Ogromna većina potrošača – 93% njih – više voli da koristi biometrijska rešenja od lozinki prilikom potvrđivanja svojih plaćanja, a kako je nedavna studija koju je Mastercard sproveo sa Univerzitetom u Oksfordu, 92% bankara želi da usvoji biometrijska rešenja. Banke su takođe prijavile da kada se koristi biometrijska autentifikacija, potrošači su spremniji da završe kupovinu – stopa prekinutih kupovina se smanjuje za čak 70% u poređenju sa drugim metodama kao što su jednokratne šifre poslate preko SMS-a, što ukazuje da značajno poboljšanje korisničkog iskustva.

„Biometrijske tehnologije savršeno odgovaraju očekivanjima potrošača da obavljaju napredna i sigurna plaćanja, u skladu sa sve većim nivoom korišćenja digitalnih rešenja u svakodnevici. Ova tehnologija može značajno da koristi potrošačima, trgovcima i bankama time što unapređuje iskustvo kupovine i bolje štiti svaku transakciju. Naša liderska pozicija u oblasti biometrijskih tehnologija predstavlja dokaz sposobnosti da se prilagodimo očekivanjima potrošača i novim situacijama koje donosi svakodnevica“, izjavio je Havijer Perez, predsednik kompanije Mastercard Europe.