Početna Broj 194 TEST: Huawei Mate 9 – Napad na velike

TEST: Huawei Mate 9 – Napad na velike

Telefon impozantnih dimenzija, u pravo vreme

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.


Što se tiče ponude velikih telefona u Evropi, Samsung i LG su ove sezone prepustili teren drugima. Huawei već treću zimu zaredom predstavlja veliki Mate telefon, a ove zime mu se smeši uspeh, jer nema nikog da mu smeta. Ljubitelji velikih ekrana, preko 5,5 inča, nemaju veliki izbor. Huawei je sa kvalitetnim Mate 9 znatno olakšao odluku čime zameniti dotrajali telefon. Prednja površina je ravna k’o libela, a zadnja blago zakrivljena, kako bi telefon bolje ležao u ruci. Pozadi je metal koji ne prikazuje otiske prstiju, ali je po svojoj prirodi klizaviji od plastike.

U godini optimizacije, Huawei je rešio da fizički smanji Mate telefon, ali je zadržao konkurentnost. Ni stari Mate korisnici neće odmah videti razliku u dimenzijama (ekran je manji za 0,1 inč), niti će osetiti razliku u težini (teži je za pet grama, ili manje od tri odsto). Jedino šta ga odaje su dve kamere na poleđini, a ko malo zagleda videće i novi Type-C priključak. Ostale izmene su ispod maske.

Prepoznatljivim oblikom i veličinom, Huawei nastavlja s Mate pričom. Kako tvrde, predstavili su najbrži telefon na tržištu. Postoje razni testovi za proveru takvih tvrdnji koji ne govore baš to, ali možemo da kažemo da mu ne fali sirove snage za pokretanje bilo kog programa. Deo pomenutih zasluga ima i to što telefon uči vaše navike, i pre nego što pomsilite on daje informaciju, stavlja program u operativnu memoriju… Dodatno, tome doprinosi i činjenica da je hardver dosta napredovao u poslednjih par godina, a softver ga još nije stigao. Očekujemo skorašnji upliv u VR, ali nam za to treba mnogo veća rezolucija ekrana, verovatno veća od 4K.