Početna Broj 195 Totalni maksimum – ASUS GX700VO Triton

Totalni maksimum – ASUS GX700VO Triton

ASUS je kreirao neverovatan računar – laptop vrhunskih performansi namenjen gejmerima, sa sopstvenim vodenim hlađenjem... Definitivno je vodeno hlađenje ono što izdvaja GX700 laptop od konkurentskih modela

U proteklim godinama smo bili svedoci velikog porasta korišćenja tankih i lakih računara, hibrida koji se mogu koristiti kao laptopovi i kao tableti. Paralelno sa tim procesom, odvijao se još jedan, manje primetan. Reč je o značajnom porastu gejming proizvoda, samim tim i gejming laptopova. U sadašnjim okolnostima, laptopovi „srednje klase“ polako nestaju, a zamenjuju ih specifične varijante jasno usmerene ka pojedinim grupama korisnika. Gejmerski laptopovi se odlikuju fantastičnom izradom i vrhunskim performansama, pa nije čudno što privlače puno pažnje, bez obzira na visoku cenu.

ASUS je zaista uspeo da ostvari nešto što je malo ko uopšte nagađao doskora. GX700VO Triton stiže sa sopstvenim vodenim hlađenjem, koje se montira na zadnjoj strani laptopa. Kako bi ova grdosija od 17.3 inča mogla biti nošena zajedno sa gejmerskim periferijama sa kojima se takođe isporučuje, stiže sa sopstvenim koferom! Kako ta stvar zapravo radi? Ne treba se bojati, sve funkcioniše praktično kao običan doking – priključivanje nije nimalo komplikovano, a vredi istaći da je i hlađenje stilizovano po ugledu na Republic of Gamers koncept i izgleda fenomenalno.