Početna Home Izvor kafe od 5000 EUR – Victoria Arduino Theresia espresso aparat

Izvor kafe od 5000 EUR – Victoria Arduino Theresia espresso aparat

Dizajniran od strane dvoje vrhunskih dizajnera, Doriana i Massimiliano Fuksas, sa predivnom završnicom od reflektujućeg nerđajućeg čelika, ovaj Victoria Arduino Theresia kompakt više liči na vajarsku skulpturu savršenih geometrijskih proporcija nego na potpuno funkcionalni espresso aparat. Ime Theresia je u počast tvorcu ovog proizvođača espresso aparata, Peir-u Teresio Arduino-u, koji je 1905. godine osnovao Victoria Arduino kompaniju u Torinu.

Ovi espresso aprati su napravljeni za domove sa glamurom i ekskluzivnim dekorom. Napredna tehnologija pravljenja kafe koju poseduje Victoria Arduino Theresia obezbeđuje da svi mogu da pripreme kafu kao profesionalni barista.

Theresia ima T3 tehnologiju, koja postavlja nove standarde u preciznosti  snabdevanja tople vode. Možete podesiti, na maksimalnu fleksibilnost, gde  izlazna temperatura grupe dolazi u tri različita oblika – voda, para ili zajedno, a elektronika aparata će uraditi ostalo. Digitalne temperaturne sonde momentalno šalju informacije do kontrolne jedinice koja preko tri nezavisna PID-a, upravlja sa svakom promenom.

Intuitivni ekran na dodir i pet dugmića sa LED osvetljenjem nam govori da je programiranje krajnje intuitivno, tako da sam aparat može da koristi ko hoće. Višefunkcionalni LCD ekran elektronski kontroliše temperaturu koja je podesiva, proverava mlevenje, obavešteva kada je spremno za sipanje, programiranje za uključivanje i isključivanje aparata i programiranje za održavanje aparata.

Gornji deo aparata ima ugrađeni grejač za šolje, koji nije vidljiv, već se nalazi ispod gornjeg poklopca i može da se otvori maksimalno pod uglom od 90 stepeni. Ceo aparat je napravljen od nerđajućeg čelika – spoljašnji deo je urađen od reflektujućeg nerđajućeg čelika, sama unutrašnjost takođe od nerđajućeg čelika kao i same prskalice, a i cevi toplotnog sistema unutar njega.

Victoria Arduino Theresia espresso aparat dolazi sa HEES sistemom (High Efficiency Extraction System) za dobijanje boljeg ukusa i mirisa espressa. Ima fabrički najteži sistem za spremanje kafe težine pet kilograma, uz pomoć kojeg dobijate stabilnu temperaturu za kvalitetno spremanje. Ostale karakteristike uključuju i automatsko ispiranje za lako i brzo čišćenje, deo za sipanje u više šolje ili čaše, Cool Touch parnu ručicu i portafiltere obložene teflonom za lakše čišćenje.

Čelik koji je korišćen za pravljenje ovog aparat je obrađen ručno. Nakon sečenja čelika laserskim putem, iskusni majstori su radili svojim rukama za dobijanje 110 različitih delova aparata, nakon čega je čelik zavaren za dobijanje jedne celine tj. tela aparata. Cena ovog espresso aparata je oko 5000 evra.