Početna AUTOMOBILI Zagato za 100 godina Aston Martina

Zagato za 100 godina Aston Martina

Zagato Atelje odaje počast Aston Martinu za 100 godina postojanja, sa najavom dva veoma posebna projekta: DBS Coupe Zagato Centennial i DB9 Spider Zagato Centennial


Aston Martin DBS Coupe Zagato Centennial je egzotična mešavina Aston Martin DNK sa italijanskim šarmom i milanskom inspiracijom. Sportski dizajn krova u stilu „double bubble“, podseća na Zagato iz pedesetih godina prošlog veka.
Norihiko Harada, glavni dizajner Zagata, objašnjava da je redizajniranje DBS težak posao, jer je DBS već jedan od najlepših savremenih sportskih automobila. Izazov je bio da se uz sportski imidž donesegne i mediteranska atmosfera luksuznih GT automobila, a sve sa tipičnim Zagato kvalitetom. Projekat je podržan od strane Ennio Capasa, kreativnog direktora Costume National, čiji je kreativni uticaj vidljiv u celom enterijeru. Lepota ovog automobila je u spajanju sportskog duha i elegancije. Zadnji deo automobila daje upečatljivu notu i konačni rezultat je visoko personalizovan i jedinstveno rasan Aston Martin DBS Coupe Zagato Centennial, prepun duše i stila u velikoj tradiciji Aston Martina i Zagata.

DB9 Zagato Spider Centennial

Istorija je počela 2001, kada dr Ulrih Bez odobrila projekat za DB7 Zagato, koji je inspirisan i finansiran od strane Zagato tima. Zbog uspeha DB7 Zagato (svih 99 jedinica su prodate pre proizvodnje), a uz saglasnost i saradnju s Aston Martinom, isti tim je razvio i proizveo DB9 Zagato Spider Centennial. Ova kreacija je počast i nasleđe, snaga i elegancija stogodišnjice Aston Martina.
DB9 Spider Zagato Centennial savršeno kombinuje Aston Martin i Zagato DNK, uz eleganciju dizajna, što je tipično za Zagato, moć i prestiž Aston Martina.