Početna Trends Electrolux Design Lab 2013.

Electrolux Design Lab 2013.

Untitled-1
Ideja takmičenja je stimulisati i aktivirati studente dizajna na globalnom nivou pozivajući ih da predstave revolucionarne ideje o budućnosti domaćinstva. Tema takmičenja Design Lab 2013. je Inspirativno urbano življenje. Takmičari su prijavljivali koncepte proizvoda, pribora, potrošnih stvari i usluga koji bi bili revolucionarni u segmentima društvenog kuvanja, prirodnog vazduha i jednostavnog čišćenja.
Pobednički koncept, čiji je autor Adrian Perez Zapata iz Kolumbije, je automatski sistem čišćenja koji se sastoji od stotina letećih mini-robota. Roboti čiste površine tako što ih dodiruju kapljicom vode. „Mab“ skenira dom, određuje koje delove treba čistiti i šalje leteće robote.
Drugu nagradu osvojio je Atomium 3D printer hrane, čiji je autor Luiza Silva iz Brazila. To je koncept koji ukazuje na globalni problem usvajanja zdravog načina života i suočavanja sa hroničnim bolestima, a inspirisan je igrom i kreativnošću dece. Treća nagrada otišla je u ruke Jeabyun Yeonu iz Koreje za koncept Dišućeg zida.