Početna Aplikacije NFL kakav niste videli do sada – Pametnije igranje uz MS Surface

NFL kakav niste videli do sada – Pametnije igranje uz MS Surface

blank
ATV & NAUTICA ATV

Razvija se aplikacija koja će pomoći trenerima i medicinskom osoblju NFL-a da učine igru bezbednijom za igrače i produktivnijom za timove

Šest meseci bez fudbala je izuzetno dug i dosadan period za fanove NFL-a, ubedljivo najpopularnije lige na prostoru Sjedinjenih Američkih Država.

U novu sezonu svi timovi će ući sa nadom da će u februaru podići pehar Vincea Lombardija, a praćenje utakmica i obrada statistika biće na nivou na kakvom do sada nije bila. Naime, NFL je potpisao višegodišnji ugovor sa Microsoftom, kako bi i publici na stadionu i onoj uz TV ekrane poboljšao doživljaj praćenja utakmica nedeljom uveče.

ATV & NAUTICA 2020

Ko prati NFL, sigurno je primetio kako kvoterbek i stručni štab provedu dobar deo utakmice gledajući u crno-bele polaroid fotografije akcija iz ptičje perspektive. Od sada, svaki tim će imati pravo na po 13 MSFT (Microsoft Surface Tablet) uređaja, koji će praviti te iste fotografije u boji, pa će obrada podataka i slika biti mnogo kvalitetnija i brža nego ranije, tako da će treneri i kvoterbekovi moći mnogo brže i bolje da reaguju, i da eventualno promene plan akcija.

Ali, pošto su se već „opekli“ nekoliko puta sa špijuniranjem i krađom podataka, ovde će biti strogih pravila. Tih 13 tableta će biti na raspolaganju timovima samo dok traje utakmica, a moraće i da podnesu izveštaje zvaničnicima lige o tome šta su slikali i koje su podatke obrađivali. Dakle, nemojte baš očekivati selfi Toma Bredija pre početka utakmice Patriotsa, ili nešto slično. Ali, očekujte još više nadmudrivanja i još više neizvesnih utakmica.

Ugovor je, po nezvaničnim podacima, vredan 400 miliona dolara. Još jedan važan deo ovog sporazuma odnosi se na X-box. Navijači će preko svog X-box uređaja moći da prate sve utakmice istovremeno i da bukvalno budu u opremi kvoterbeka. Posebno srećni biće ljubitelji fantasy NFL-a. Ako nikada niste igrali fantasy, vreme je da probate. To je igra u kojoj sami birate svoj tim, od igrača iz različitih timova. Naravno, imate ograničen budžet i ne možete da izaberete baš sve najbolje, a računa se njihov realan učinak na terenu. Preko svog X-boxa istog trenutka bićete obavešteni čim neko od „vaših“ igrača poentira.

Ova aplikacija će se zvati „Smartglass“ i biće povezana i sa televizijom ESPN, koja je ekskluzivni nosilac prava na prenose NFL utakmica. Objasnićemo najjednostavnije: u jednom delu ekrana ćete moći da pratite utakmicu, a u drugom ćete moći ili da pratite statistiku ili da vidite, recimo, neku akciju koju ste propustili. Osim toga, preko skajpa ćete moći da pratite utakmice i učinak svog tima zajedno sa društvom, što „uvodi praćenje NFL-a u sasvim novu eru“, kako je rekao komesar Rodžer Gudel.

Link za preuzimanje aplikacije  Smartglass

I za kraj, Microsoft će po ovom ugovoru imati više prostora za reklame na NFL stadionima i tokom prenosa na ESPN-u. Četiri nedelje predsezone iskoristiće da proveri ove inovacije i da ih dovede do perfekcije. Inače, Seattle Seahawksi će braniti titulu, oni su prošle godine osvojili prvi Superboul u istoriji kluba, razbivši Denver Broncose sa 42-8.

 

 

Leave a Reply