"Designed by tirachardz / Freepik"

Nije lako raditi od kuće tokom pandemije.

Postoji dosta stvari koje vam odvlače pažnju, osećate se izolovano, a neophodna je i samodisciplina.

Srećom, postoje aplikacije za produktivnost.

Da odmah razjasnimo, aplikacije za produktivnost nisu tehnološki lek za dugogodišnje navike kao što su prokrastinacija i konstantno kašnjenje.

Ali zato ove aplikacije mogu da vam pomognu kod ovih problema, ako ste spremni da ih zaista koristite na način na koji su namenjene umesto da ih samo preuzmu i zaborave ih na groblju aplikacija u svom telefonu.

Todoist

Todoist je lagana aplikacija jednostavnog izgleda sa dosta sadržine.

Odmah možete da dodajete zadatke na listu ili pravite nove liste koje će vam pomoći da brže ostvarite svoje ciljeve.

Imate mnogo funkcija za sortiranje zadataka, kao što su označavanje ili imenovanje zadataka, postavljanje prioriteta i filtera.

Aplikacija takođe može da vam šalje podsetnike na e-mail ili telefon.

Ova aplikacija je besplatna, ali premijum nalog vam omogućava pristup izveštajima sa grafikonima koji detaljno prikazuju koliko ste bili produktivni prošle nedelje.

Any.do

Any.do ima jedinstvenu funkciju podsetnika koja vam šalje notifikacije na osnovu vaše lokacije.

Tako vam ova aplikacija može izvući listu za nabavku dok ulazite u supermarket ili vas može podsetiti na kućne obaveze kada stignete kući.

Ovo je vrlo praktično kada ne možete da se setite zašto ste uopšte krenuli negde ili ako vam treba neki podsetnik kada izlazite s posla.

Za one među nama koji su u zadnje vreme morali da rade od kuće postoje vremenski podsetnici tokom dana ili ponavljajući tokom nedelje.

Productivity Challenge Timer

Productivity Challenge Timer deluje kao aplikacija koja je ekvivalent fitnes treneru za vaše tabele.

Ova aplikacija nudi ohrabrenje, redovne podsetnike da nastavite sa radom, jača vam samopouzdanje uz pomoć sistema ispunjenih ciljeva, prati vaš napredak i povećava vašu rang poziciju na osnovu toga koliko ste marljivo ispunjavali svoje radne obaveze.

Ako zabušavate, pašćete na rang listi – kao što biste izgubili mišićnu masu kada biste prestali da dižete tegove.

Asana

Asana je besplatan program koji ima i opciju za plaćanja i koji se fokusira na to da drži timove na pravom putu kroz upotrebu raznobojnih tabova i čistog interfejsa.

Ova aplikacija je u potpunosti fokusirana na firme, pa tako ima gomilu detalja koje možete da dodate u svakoj kartici kako biste bili sigurni da će vaši saradnici znati na čemu radite.

Takođe imate i grafikone koji pokazuju koliko je ceo tim bio produktivan i da li svako održava tempo rada koji je neophodan da se projekat završi u dogovorenom roku.

Trello

Trello više predstavlja jednu kanban aplikaciju koja ne zbunjuje korisnike sa previše dodatnih funkcija.

Dobijate „tablu“ sa kolonama i karticama koje možete da personalizujete, i to je to.

Iskreno, to je sasvim dovoljno za većinu ljudi.

Lako je razumeti kako ova aplikacija funkcioniše a lako se i podešava, samo pomerate kartice u različite kolone tapkanjem i prevlačenjem, a potom vi ili vaši prijatelji dodajete komentare na kartice za ohrabrenje ili kako biste izneli nove ideje.

Aplikacija je namenjena timovima, ali takođe je veoma dobra za nekoga ko barata sa dosta obaveza i projekata u isto vreme.

Možete da koristite tablu da isplanirate žurku, spremite se za putovanje ili odradite neke lične projekte.

Prethodni tekstSamsung kućni uređaji na bazi veštačke inteligencije
Sledeći tekstBrendovi Brunswick korporacije su osvojili dve nagrade za inovacije na Međunarodnom sajmu nautike u Majamiju za 2020. godinu

Leave a Reply