Početna Aplikacije Virtuelni vodič kroz eko destinacije Srbije

Virtuelni vodič kroz eko destinacije Srbije

ATV & NAUTICA 2020

Domaći i strani turisti, kao i svi ostali koji žele da provedu odmor u prirodi, imaće priliku da se pomoću nesvakidašnje Android aplikacije „E-vodič“ bolje upoznaju sa eko-destinacijama i prirodnim i kulturnim nasleđem Srbije. Projekat EcoVirtour podržali su Telenor fondacija, Ministarstvo finansija i privrede, Sektor za turizam i Turistička organizacija Srbije.

Putem virtuelne eko-ture kroz zaštićena područja Srbije posetioci aplikacije mogu da se informišu o flori, fauni, kulturnim znamenitostima, aktivnostima u prirodi, lokalnim proizvodima i običajima stanovništva. U aplikaciji su prikazana sledeća zaštićena područja: nacionalni park Fruška gora, nacionalni park Tara, nacionalni park Đerdap, nacionalni park Kopaonik, predeo izuzetnih odlika Vlasina, spomenik prirode Đavolja varoš, specijalni rezervati prirode Uvac i Zasavica.

ATV & NAUTICA 2020

EcoVirtour sajt i aplikacija korisnicima pružaju objedinjenu turističku ponudu, kao i besplatan i brz pristup svim željenim informacijama o eko-destinacijama Srbije. U ponudi su trenutno glavna zaštićena područja Srbije, a ubuduće če se dopunjivati novim destinacijama.

Preuzimanje EcoVirtour aplikacije omogućeno je putem Google Play-a ili na internet prezentaciji www.serbiaecotour.rs skeniranjem QR koda.