Početna Broj 188 Tema meseca : Prava vožnja sa VR iskustvom

Tema meseca : Prava vožnja sa VR iskustvom

Castrol je podigao virtuelnu stvarnost na viši nivo, kombinujući dva prava vozača u pravim automobilima na dve različite trkačke staze u jednu virtuelnu trku. Zaista izgleda da su mogućnosti virtuelne stvarnosti beskrajne.

Oni koji su imali priliku da isprobaju virtuelni Gatorade bejzbol doživljaj, bili su prilično zadovoljni onim što su iskusili. Ali, ako je akcija iz Castrol-a bilo kakav pokazatelj, izgleda da se mnogo veće stvari valjaju iza (virtuelnog) horizonta:

Na prvi pogled, deluje ludo. Stavite ne jednog, nego dva profesionalna vozača auto-trka u vozila, na oči im stavite VR naočare i dajte im da voze na različitim trkačkim stazama. U stvarnosti je ispalo odlično. Iako je grafika bila veoma niske rezolucije, ova dva vozača su mogli da se trkaju jedan protiv drugog u realnom vremenu, koristeći stvarne automobile.

Ovo je čudan (mada predivan) primer kompanije koja nema nikakve veze sa gejmingom ili mobilnim uređajima koja je doprinela razvoje ove tehnologije. Ako ste ikada bili u Paramount-ovom tematskom parku King Dominion i tamo vozili „Dani groma“, znaćete koliki veliki napredak je ostvaren ovom simulacijom. Ovo je, očigledno, potpuno različito od pretvaranja da mašete bejzbol palicom, ali, uz preduzimanje svih mera bezbednosti, ovo bi moglo da bude nešto što će postati dostupno široj publici. Zamislite simulaciju vožnje po stazi Dejtona, dok vozite pravi automobil. To bi bilo neverovatno!

Leave a Reply