Početna Broj 188 Tema meseca : VR – Stvarno ili virtuleno?

Tema meseca : VR – Stvarno ili virtuleno?

Pet razloga zašto će virtuelna stvarnost promeniti naše živote

TL-10 saveta za Instagram HEADER

Od najranijih dana čovečanstvo je bilo opsednuto tehnološkim inovacijama. Od otkrića točka pa do stvaranja automobila, ili od početaka savremenih sredstava komunikacija kao što su televizija i radio pa sve do nedavnog uspona personalnih računara i mobilnih uređaja sa pristupom internetu, tempo napretka je rastao brže nego što je bilo ko od nas mogao da pretpostavi.

Zapravo, skoro svaki deo naših poslovnih i privatnih života je na neki način poboljšan dodirom tehnologije. Danas živimo u društvu u kome dominira pristup na zahtev, u realnom vremenu, ogromnoj količini informacija ili bilo kojoj usluzi, i to sa džepnih računara, bilo gde u svetu da se nalazimo.

Samsung 50 godina

I iako nas verovatno zadivljuje današnje stanje naših tehnoloških dostignuća, ono što nam donosi sutrašnjica je definitivno zapanjujuće. Bilo da je reč o samo-vozećim automobilima, turističkim putovanjima u svemir, veštačkoj inteligenciji ili virtuelnoj stvarnosti, budućnost je bez sumnje svetla.

Kada pogledamo unazad, teško nam je i da zamislimo kako su naši preci živeli. Teško nam je da zamislimo teškoće sa kojima su se susretali prilikom putovanja sa jednog na drugi kontinent, ili čak prilikom slanja jednostavne poruke – a to su samo neke od stvari koje su nama normalne. A naši potomci će slično misliti o trenutnom stanju stvari u našem današnjem društvu.

Jasno je da je u poslednjih 100 godina čovečanstvo ostvarilo veći napredak nego u celokupnoj svojoj pređašnjoj istoriji. Pa šta nas onda očekuje u narednih 100 godina? Ili barem u narednih 10 godina? Neke tehnologije menjaju način na koji živimo i radimo, ali neke donose potpunu revoluciju u naše živote.

Leave a Reply