Početna Broj 188 Tema meseca : VR za korišćenje aplikacije

Tema meseca : VR za korišćenje aplikacije

Björk je već više puta svojim fanovima priredila neobične doživljaje, tako da nova Stonemilker VR iOS aplikacija nije ništa neuobičajeno za ovu islandsku zvezdu. Ovaj video od 360 stepeni, koji je snimljen na Islandu, gde je pesma i nastala, može da se gleda ili kao „magični prozor“ ili pomoću bilo kojih naočara za virtuelnu realnost kompatibilnih sa modelima iPhone 5 ili iPhone 6, kao što su Cardboard, Freefly ili, u ovom slučaju, VR One.

Video spot za pesmu Stonemilker je snimljen u novembru prošle godine, a ovaj VR doživljaj je premijerno predstavljen na retrospektivi njene karijere  u njujorškom Muzeju savremene umetnosti. Zatim je za širu publiku objavljen i na YouTube-u, gde možete i da vidite kako će to izgledati u aplikaciji, gde Björk šeta oko vas na jednoj islandskoj plaži.

Björk nije prvi muzičar koji koristi VR, jer je U2 stvorio specijalni doživljaj u partnerstvu sa Apple Music u okviru svoje oktobarske turneje. I zaista, muzika izgleda kao jedno od najboljih mesta za primenu ovakvih interaktivnih predstava. Iako je pesma divna i doživljaj je impresivan, čini se da vlasnici VR naočara koji su istovremeno i veliki fanovi Björk čine jedan poprilično uzak krug ljudi.

Ukoliko želite da isprobate aplikaciju, sa ili bez naočara, to će vas koštati $2.99.

Leave a Reply