Početna Broj 188 TEST: Motorola X Style – Iznad očekivanog

TEST: Motorola X Style – Iznad očekivanog

Dok je dođe naslednik, ovo je najimpresivnija Motorola

PLUS:
+ Čvrstina i kvalitet izrade
+ Brz procesor i veliki 2K ekran
Minus:
– Nema napredne načine otključavanja telefona
– Težak je

Motorola u Srbiji nije dostupna već nekoliko godina, ali smo uspeli da nađemo jednu Moto X Style slobodnu na nekoliko dana pa smo iskoristili priliku…
Na prvi (a vala i drugi) pogled X Style je veliki, čvrsto izrađen telefon. Ima debeil metalni ram koji doprinosi masivnosti i ozbiljnosti uređaja. Pozadi je plastični izmenljivi poklopac baterije (može biti drveni, kožni…), a napred Gorila zaštita stakla treće generacije. Osećaj čvrstine, dobre izrade i kvalitetne finalne obrade se oseća pod prstima.

Spreda dominira veliki prelepi ekran 2K rezolucije, a iznad i ispod dva zvučnika sa Smartboost tehnologijom – pojačani basovi, jačina i čistoća zvuka – pa je YouTube kanal obavezan na brzim prečicama početnog ekrana. Gledanje filmova je pravo zadovoljstvo!

Prošlo je već godinu dana od kako se X Style pojavio na tržištu, pa nema sada već standardne načine za otključavanje ekrana, poput čitača otiska prsta ili da dva puta da kucnete po ekranu. Pozadi ima rupice gde su logo i sočivo kamere i gde lepo naleže kažiprst, pa smo sa žaljenjem zaključili da nam nedostaje barem neki napredni način za otključavanje ekrana. Za utehu ima senzor koji uključuje ekran i u crno-beloj varijanti prikazuje informacije o propuštenim pozivima, porukama… Dovoljno je da prođete rukom iznad ekrana.

Procesorska snaga, u kombinaciji sa pratećom grafikom, je na nivou zadatka. Sve taskove smo obavljali bez štucanja telefona (čak i najzahetnije igre), što se i očekivalo od SD808.

Kamera ima impresivnih 21 Mpx i iako ta informacija sama po sebi ne garantuje dobre fotografije mi smo bili oduševljeni fotkama. U podešavanjima nema mnogo opcija (zapravo su svedene na minimum), no nisu nam falile – automatika je dobro podešena. Video je moguć i u 4K, ali smo radi štednje memorije bili zadovoljni i za FHD.

Nismo stigli da proverimo vek baterije, ali smo dobili podatak da traje oko 24 sata, a da ima brzi punjač koji za do 40 minuta potpuno napuni telefon. Najveća zamerka kod X Style je što je nema kod nas u prodaji.

Moto X Style
OS: Android 6.0 (Marshmallow)
Procesor: Qualcomm MSM8992 Snapdragon 808
Memorija: RAM 3 GB, Storage 16 GB
Kamera: 21 Mpx, UHD / 5 Mpx FHD (front)
Ekran: IPS LCD, 5.7“, 1.440×2.560 px, 520 dpi
Povezivanje: LTE cat6, WiFi ac, BT 4.1, NFC
Ekstra: GPS
Baterija: 3.000 mAh
Dimenzije: 154x76x11 mm, 179 g

Cena: uzorak
Kontakt: www.motorola.com

Leave a Reply