Početna Broj 188 TEST: LG K4 i K10 – Dobar život u desnoj i srednjoj...

TEST: LG K4 i K10 – Dobar život u desnoj i srednjoj traci

Leva traka je za preticanje, a desna (ili srednja) je za vožnju

Plus
+ Kvalitet izrade
+ Autonomija
Minus
– Ekran
– Nema slušalice u prodajnom paketu

Novi talas LG pristupačnih telefona je stigao na test. Prvi par „K“ serije čine K4 i K10 i oni menjaju modele Leon i Magna. U narednim mesecima će im se pridružiti i drugi K telefoni koji će popuniti ponudu.

Desna traka

LG K4 je dizajnerski mnogo napredovao naspram Leona i moramo priznati da je tim odradio maksimum. Ekran je oivičen srebrnom trakom, a pozadi je indigo plavi poklopac baterije koji ima interesantnu gravuru. Glavni cilj neravne površine je da lepo i čvrsto leži u ruci i ne bojte se da će vam skliznuti, jer je gravura odrađena vrlo dobro. Kompaktnih je dimenzija, staje u svaku ruku ili džep, ali ako ste probali veće telefone, navikavanje će biti teško.

Refleksije na ekranu su veće od proseka – biće vam potreban pravi ćošak da ne bi videli svoj odraz u K4. S druge strane, IPS ekran značajno gubi na jačini boja ako ga gledate pod uglom koji nije 90 stepeni. Rezolucija je ok, ne očekujte previše od FWVGA na 4.5 inča, ali očekute da ćete videti sve što je potrebno.

Skrolovanje teče glatko, office i internet pretraga za K4 ne predstavljaju problem, ali se ispostavilo da su jače igre preveliki zalogaj. Igre stare godinu i više dana su igrive. Prateći zvuk je dovoljno glasan i lepo izbalansiran.

Drugi problem je i količina dostupne memorije, a OS ne dozvoljava instalaciju na memorijsku karticu. Dodatna memorija će najpre poslužiti za smeštanje slika i ostalih sličnih fajlova.

Kad smo kod slika, kamera na K4 je vrlo osnovna. Pravi dobre fotografije ako se potrudite da izaberete pravi ugao, izoštrite objekat koji fokusirate, i na kraju pritisnete kamericu na ekranu, tester za regulaciju zvuka, za selfie možete i upravljati šakom, ili da kažete „ptičica“ (zapravo se koriste odabrane engleske reči). Pri tamnijem okruženju fotografije nisu reprezentativne.
Na kraju, autonomija je do dva dana, dok se baterija puni skoro tri sata.

LG K4
OS: Android 5.1 (Lollipop)
Procesor: Mediatek MT6735M
Memorija: RAM 1 GB, Storage 8 GB
Kamera: 5 Mpx, HD / 2 Mpx (front)
Ekran: IPS LCD, 4.5“, 480×854 px, 218 dpi
Povezivanje: LTE, HSPA, WiFi, BT
Baterija: 1.940 mAh
Dimenzije: 132×66,7×8,9 mm, 120 g

Cena: 19.990 RSD
Kontakt: www.lge.rs

Leave a Reply