Početna Broj 188 TEST: Logitech MX Anywhere 2 – Miš za svaki džep

TEST: Logitech MX Anywhere 2 – Miš za svaki džep

Jedino vam fali futrola za nošenje

PLUS:
+ odličan kvalitet
+ lako korišćenje
+ PC i Mac kompatibilan
Minus:
– komplikovano menjanje baterije
– cena

Vreme računarskih „miševa“ je prošlo. Omladina ih ne koristi, a i stariji prate taj trend. Laptopovi imaju sve veće površine za upravljanje kursorima na ekranu, a i ekrani su sve češće osetljivi na dodir. Sigurno ste primetili da su tačskrinovi stigli kao standardna opcija za ultrabookove. Prešli su sa tableta na računare, sve su bolji u interakciji sa korisnikom i neće se povući. Kome onda treba miš? To se i mi pitamo već neko vreme.

Međutim, Logitech ne odustaje. MX Anywhere 2 je uprkos svemu nabrojanom, namenjen za korišćenje uz laptop. To se može videti po njegovoj kostrukciji – mali je i lagan.

Miš je neosporno kvalitetan, napravljen od postojanih materijala, s namerom da traje dugo, mnogo duže od dvogodišnje garancije. Izdvaja ga odlična finalna obrada, nekoliko dodatnih tastera i taster na dnu za izbor uređaja s kojim želite da se povežete. MX Anywhere 2 se može upariti sa do tri uređaja, a u jednom momentu kontrolisati samo jedan od uparenih.

Moderni prenosni računari imaju mogućnost Bluetooth povezivanja, a kubure sa fizičkim (USB) priključcima. MX Anywhere 2 koristi priliku da se poveže putem BT standarda, razvijenog od strane Ericssona, u čast Plavozubog kralja koji je ujedinio Dansku i Norvešku (odatle i ime za vezu koja spaja uređaje), i ne zahteva USB port. Veza je očekivano stabilna i dovoljno brza da bi svaku reakciju miša prenela na ekran, a USB port možete koristiti za neke druge veze…

Ako ne možete da koristite BT, tu je poznati Pico Unifying USB priključak. Bitno je tanji naspram prvih varijanti od pre nekoliko godina, koliko god vam se činilo da ne može biti manji. Smršao je za dve trećine, dobio šmekerski izgled i bukvalno se jedva primećuje. Viri samo 3 mm (ranije verzije čak 7 mm) iz računara!

Moramo da pohvalimo Darkfield Laser tehnologiju, primenjenu u očitavanju površine pod mišem. Koristili smo ga nad mermerom, staklom, neravnim površinama, tamnim, svetlim, šarenim, a on je sve stojički izdržao i konstantno slušao naše komande.

Na kraju ostaje pitanje da li vam je potreban miš? Na to morate sami odgovoriti. Mi smo po tom pitanju starog kova, a i nekoliko dodatnih tastera koji se mogu programirati zasebno za svaki program od MX Anywhere 2 čine drugara kojeg se ne bi tako lako odrekli.

Logitech MX Anywhere 2
Tip: bežični laserski miš
Povezivanje: Pico Unifying (RF), Bluetooth Smart
Tehnologija senzora: Darkfield Laser
Opseg osetljivosti: 400 do 1600 dpi, u koracima od po 200 dpi. Nominalna vrednost 1000 dpi
Broj tastera: 5 + 1 na točkiću
Broj točkića: 1
Baterija: integrisana, 500 mAh
Autonomija: do dva meseca sa jednim punjenjem (ako svakog dana koristite do 6 sati)
Dimenzije: 61.6 x 100.3 x 34.4 mm; 106 g

Cena: 10.999 RSD
Kontakt: www.logitech.rs

Leave a Reply