Početna Broj 166 Alien protiv Predatora – Panasonic KX-PRW110 i KX-PRS110

Alien protiv Predatora – Panasonic KX-PRW110 i KX-PRS110

Iz Panasonica su nam na testiranje stigla 2 telefona koji su zaista nešto što se ne viđa svaki dan; dizajn uređaja i njihove mogućnosti definitivno opravdavaju naslov

Dakle, u pitanju je dvojac KX-PRW110 I KX-PRS110. Ove cifre verovatno vam ne znače mnogo, ali nastavite da čitate, obećavamo da se nećete pokajati.

U pitanju su high end fiksni telefoni čiji dizajn je različito koncipiran, na osnovu dve filozofije – dok je KXPRS110 sveden i prilično „ortodoksan“, kod modela KX-PRW110 dizajneri su očigledno dobili odrešene ruke i to sjajno iskoristili, napravivši uređaj dostojan futurističkih filmova. Priču ćemo započeti sa mlađim bratom.

Alien
Na izradi uređaja se vidno nije štedelo, napravljen je od veoma kvalitetne plastike. Utisak vrhunskog uređaja zaokružuje kontrast koji stvara bela poleđina kombinovana sa crnim licem, a ova praksa je primenjena i prilikom izrade baze. Ergonomija je sjajna, donji deo slušalice je deblji i teži od vrha, tako da je držanje telefona kao i rukovanje istim takođe deo premijum iskustva koje on pruža korisniku. Brojčanik krasi zanimljivo rešenje – svi tasteri su naizgled deo celine, ali su zapravo odvojeni i osvetljeni, što znatno olakšava kuckanje.

Upotreba je izuzetno laka, meni je pregledan i intuitivan, tako da će ove telefone (oba modela dele veoma sličan softver) lako koristiti bilo ko, od malog deteta do najstarijih ukućana. Kvalitet razgovora je na visokom nivou – jedino što ga može pokvariti je loša telefonska centrala. Od naprednih funkcija posebno nam se svideo baby monitor sa podesivim nivoima osetljivosti, koji su vrlo korisni, iako na prvi pogled ne deluje tako, jer ipak ne plače svaka beba jednako glasno. Talking caller ID je, kao što i ime kaže, vaša produžena ruka – ukoliko ste zauzeti i niste u prilici da priđete telefonu, sam će vas obavestiti o imenu osobe koja zove. Isprva je bio naš favorit, ali budući da naša imena izgovara više nego komično, pripala mu je srebrna medalja. Ekran uređaja sa svojih prostranih 2,2 inča lako prikazuje podatke o propuštenim pozivima i porukama.

Predator
A sad malo o „starijem bratu“. Kao što smo već rekli, dizajn je avangardan, gornja strana je izdužena i na njoj su postavljeni zvučnik i konektori za punjenje. Šema boja je identična kao kod mlađeg brata, sa izuzetkom aluminijumskog rama koji deli belu i crnu stranu i čije prisustvo čini telefon znatno čvršćim, a prilikom upotrebe stiče se utisak da u ruci držite mobilni telefon najkvalitetnije izrade. Ekran je identičan onom upotrebljenom kod modela KX-PRW110, tastatura je izrađena od brušene plastike, i pozadinski osvetljena sa izraženim delom za navigaciju kroz meni, što olakšava svakodnevnu upotrebu telefona i minimalizuje marginu za grešku u kucanju. Iako deli većinu interfejsa sa mlađim bratom, pojedini premijum servisi su ono što razlikuje ova dva modela.

Najjači adut KX-PRS110 je njegova interakcija sa smartfonima – telefon je moguće povezati sa većinom Android i iOS uređaja, uz instaliranje Panasonic aplikacije. Prilikom testiranja ove aplikacije dobro smo se zabavili: smartfon možete koristiti kao dodatnu slušalicu, što je nešto jedinstveno za ovaj model. Zabavi ovde nije kraj, ukoliko uređaj koristite u većoj firmi ili stanu, možete pričati preko interkoma besplatno sa svima koji instaliraju aplikaciju na svoj smartfon. Možete čak i obavljati konferencijske pozive između fiksne i mobilne mreže, što je sjajna vest za poslovne korisnike, kao i za pričalice koje ne mogu da dočekaju da podele najnoviji trač sa društvom.

Pored brojnih mogućnosti za komunikaciju, Panasonic je mislio i na personalizaciju uređaja – na telefon je moguće prebaciti i koristiti pozadine i melodije sa mobilnog telefona, i samim tim celokupno iskustvo korišćenja učiniti znatno prijatnijim. Jedinu zamerku upućujemo zbog toga što je ova opcija dostupna samo korisnicima Android platforme.

101_KX-PRS120G_350dpi_01_1

Kada se podvuče crta, ostaje utisak da je KX-PRS110 isplativija kupovina zbog odnosa cene i funkcija, dok je model KX-PRW110 više namenjen korisnicima sa dubljim džepom i entuzijastima.

Panasonic KX-PRW110 i KX-PRS110
OS: fabrički
Memorija: Do 300 kontakata sa 3 unosa po kontaktu
Ekran: TFT 2” QVGA
Povezivanje:
KX-PRW110: Wi Fi 811 b/g/n, DECT, smartphone connect
KXPRS110: DECT
Cena:
Panasonic KX-PRW110: 10.199 RSD;
Panasonic KX-PRS110: 7.999 RSD

www.panasonic.com

Leave a Reply