Početna Broj 166 „Hodajuća“ muzika – Sony Xperia E1 i Sony MDR-V150 slušalice

„Hodajuća“ muzika – Sony Xperia E1 i Sony MDR-V150 slušalice

Tradicija predstavljanja telefona sa Walkman tasterom se nastavlja, tako da smo od japanskog prozvođača dobili ovog mališu

Muzika vam je važna? Sony Xperiy E1 je Walkman telefon za one koji „gutaju“ muziku. Jedinstveni Walkman taster nalazi se sa gornje strane, pored ulaza za slušalice. Napravljen je samo sa jednim ciljem, a to je da služi za kontrolu muzičkog plejera. Dugo držanje pokreće aplikaciju, dok kratak pritisak pokreće i pauzira muziku, što je odlično za one koji ne žele da uključuju ekran prilikom slušanja muzike.

Kod ovog modela na prvi pogled se primećuje prilično jeftina plastika. Uprkos tome što je čvrst i lagan, prilikom korišćenja odaje utisak „entry level“ modela. Fizički tasteri se nalaze sa leve strane i takođe su napravljeni od jeftinijih materijala.

Displej od četiri inča dolazi sa slabijom rezolucijom i takođe je na slabijem nivou. Boje na njemu su isprane i deluju pomalo neprirodno. Možda smo navikli na uređaje sa kvalitetnijim displejima, ali oni sada postavljaju standard, i u poređenju sa njima E1 je značajno slabiji. Da nije sve toliko loše, pokazuju neke odlike koje slabiji modeli nemaju a mogu se naći na telefonu kompanije Sony, poput jačeg kontrasta i automatskog podešavanja osvetljenja.

Ono što jeste kvalitetno kod ovog uređaja je interfejs kompanije Sony, koji nudi veliki broj opcija i servisa. Najavljena je nadogradnja na poslednju verziju Androida, ali i sa ovom E1 odlično radi. Najbolja karakteristika je naravno aplikacija za muziku, koja nudi ogroman broj podešavanja i raznih opcija koje omogućavaju da korisničko iskustvo bude što potpunije.

Uz telefon smo dobili i slušalice kvalitetne izrade, ali ne baš preterano glasnog zvuka. Ukoliko ste fan dugih i debelih kablova, ovo je pravi model za vas. Upravo zbog toga čini se da se mogu koristiti kao dugoročno rešenje, ali iz objektivnih razloga kratkog trajanja testa, to ne možemo sa sigurnošću da tvrdimo. Ipak, treba spomenuti da je zvuk čist, a izolacija od okoline solidna. U kombinaciji sa pomenutom Walkman aplikacijom su se pokazale odlične, jer se primeti svaka promena na ekvilajzeru i drugim podešavanjima.

Baterija se može menjati, i sa 1.750 mAh donosi mogućnost jednodnevnog standardnog korišćenja, dok u slučaju slušanja muzike može da izdrži primetno duže.

Telefon i slušalice čine paket, kao zvaničan telefon Beogradskog festivala igre. Svaki korisnik koji u toku trajanja promocije, odnosno u toku trajanja festivala, odabere Sony Xperia E1, dobija i Sony slušalice MDR-V150 na poklon.

SO0150

Sony Xperia E1
Dimenzije: 118 x 62,4 x 12 mm, 120 g
Displej: TFT 480 x 800 piksela, 4,0 inča
Memorija: Interna 4 GB, eksterna microSD do 32 GB
RAM: 512 MB RAM
Kamera: 3,15 MP, 2048 x 1.536 piksela
OS: Android v4.3
Procesor: Qualcomm MSM8210 Snapdragon 200 Dual-core 1,2 GHz Cortex-A7
Grafika: Adreno 302
Boje: Crna, ljubičasta, bela
Baterija: Li-Ion 1.700 mAh
www.sony.rs

Leave a Reply