Početna Broj 166 Mali a efikasan – Texet tm 7867

Mali a efikasan – Texet tm 7867

Relativno nepoznat brend kod nas, koji nas je oduševio svojim brzinom i stabilnošću

TL-10 saveta za Instagram HEADER

Češka kompanija Texet osnovana je decembra 2012. godine kao ogranak ruske kompanije koja ima 25-godišnju tradiciju na ruskom tržištu. TeXet je kompanija koja se bavi proizvodnjom i pruža širok spektar proizvoda i rešenja za evropsko tržište u oblasti e-knjiga, tableta, DVR kamera za automobile i smart telefone.

Dobili smo na testiranje tablet koji na prvi pogled podseća na iPad mini kompanije Apple, zbog svoje crne boje i tankih ivica, kao i aliminijuma od kojeg je izgrađen. Ekran od 1024×768 piksela ne pruža dovoljno oštru sliku na ovom uređaju, ali se tokom normalnog rada, kada se tablet udalji na uobičajenu razdaljinu, pikseli ne vide golim okom.

Najbolji telefoni 2019

Ovaj uređaj dolazi sa procesorom koji mu obezbeđuje vrlo brz i stabilan rad. Instaliran je Android 4.2.2 Jelly Been, koji je vrlo sličan (ako ne i isti) stock androidu. Verovatno zbog toga što nisu ubačene modifikovane verzije softvera, ovaj uređaj i radi brzo i pouzdano, što se ne može reći za konkurenciju sa istim ili sličnim hardverom. Vreme pokretanja aplikacija je kratko, prilikom rada aplikacije ne koče a prelazak iz aplikacije u aplikaciju je gladak.

Kamera od 2Mpx ne obezbeđuje baš najbolje slike. U sobnim uslovima primećeni su prilično veliki šumovi, dok su na dnevnom svetlu slike solidne, s obzirom na broj megapiksela. Poseduje i prednju kameru od 0,3 Mpx za video-razgovore i za druge aplikacije.

Baterija pruža oko 7 sati aktivnog rada. Stereo-zvučnici na ovom tabletu smešteni su u donjem delu, ali su srednjeg kvaliteta. Zvuk je dosta jak na visokim tonovima, dok niskih tonova gotovo i da nema. Uz tablet su isporučene i slušalice koje su takođe osrednjeg kvaliteta, ali u svakom slučaju pružaju bolji zvuk u poređenju sa zvučnicima.

Od priključaka poseduje USB, ulaz za punjač, SD slot za memoriju koji podržava do 32 GB dodatnog prostora i mini HDMI port. Mini HDMI služi za direktno povezivanje sa TV-om koji na sebi ima HDMI port, pa sve što radite na tabletu može bez problema da se pojavi na TV-u.

U svakom slučaju, pošto je cenovno vrlo povoljan, ovaj tablet može da se stavi u rang sa skupljim modelima na trzištu, što zbog svoje brzine i tečnog rada, što zbog dimenzija koje su zaista male, i odlika su tableta sa mnogo većim cenama.

TeXet TM 7867
OS: Android: 4.2.2
Procesor: Quad-Core Allwinner A31s, Cortex A7 1.0GHz
Memorija: RAM 1 GB, 16 GB
Ekran: 7,85“ 1024×768
Povezivanje: mikroUSB, čitač kartica MicroSD, WiFi
Baterija: 3.900 mAh (do 7 sati korišćenja)
Dimenzije: 201x135x8,3mm
Cena: 20.999 RSD
www.comtradeshop.com

Leave a Reply