Početna Broj 166 Mali a efikasan – Texet tm 7867

Mali a efikasan – Texet tm 7867

Relativno nepoznat brend kod nas, koji nas je oduševio svojim brzinom i stabilnošću

Panasonic TV

Češka kompanija Texet osnovana je decembra 2012. godine kao ogranak ruske kompanije koja ima 25-godišnju tradiciju na ruskom tržištu. TeXet je kompanija koja se bavi proizvodnjom i pruža širok spektar proizvoda i rešenja za evropsko tržište u oblasti e-knjiga, tableta, DVR kamera za automobile i smart telefone.

Dobili smo na testiranje tablet koji na prvi pogled podseća na iPad mini kompanije Apple, zbog svoje crne boje i tankih ivica, kao i aliminijuma od kojeg je izgrađen. Ekran od 1024×768 piksela ne pruža dovoljno oštru sliku na ovom uređaju, ali se tokom normalnog rada, kada se tablet udalji na uobičajenu razdaljinu, pikseli ne vide golim okom.

ATV & NAUTICA 2020

Ovaj uređaj dolazi sa procesorom koji mu obezbeđuje vrlo brz i stabilan rad. Instaliran je Android 4.2.2 Jelly Been, koji je vrlo sličan (ako ne i isti) stock androidu. Verovatno zbog toga što nisu ubačene modifikovane verzije softvera, ovaj uređaj i radi brzo i pouzdano, što se ne može reći za konkurenciju sa istim ili sličnim hardverom. Vreme pokretanja aplikacija je kratko, prilikom rada aplikacije ne koče a prelazak iz aplikacije u aplikaciju je gladak.

Kamera od 2Mpx ne obezbeđuje baš najbolje slike. U sobnim uslovima primećeni su prilično veliki šumovi, dok su na dnevnom svetlu slike solidne, s obzirom na broj megapiksela. Poseduje i prednju kameru od 0,3 Mpx za video-razgovore i za druge aplikacije.

Baterija pruža oko 7 sati aktivnog rada. Stereo-zvučnici na ovom tabletu smešteni su u donjem delu, ali su srednjeg kvaliteta. Zvuk je dosta jak na visokim tonovima, dok niskih tonova gotovo i da nema. Uz tablet su isporučene i slušalice koje su takođe osrednjeg kvaliteta, ali u svakom slučaju pružaju bolji zvuk u poređenju sa zvučnicima.

Od priključaka poseduje USB, ulaz za punjač, SD slot za memoriju koji podržava do 32 GB dodatnog prostora i mini HDMI port. Mini HDMI služi za direktno povezivanje sa TV-om koji na sebi ima HDMI port, pa sve što radite na tabletu može bez problema da se pojavi na TV-u.

U svakom slučaju, pošto je cenovno vrlo povoljan, ovaj tablet može da se stavi u rang sa skupljim modelima na trzištu, što zbog svoje brzine i tečnog rada, što zbog dimenzija koje su zaista male, i odlika su tableta sa mnogo većim cenama.

TeXet TM 7867
OS: Android: 4.2.2
Procesor: Quad-Core Allwinner A31s, Cortex A7 1.0GHz
Memorija: RAM 1 GB, 16 GB
Ekran: 7,85“ 1024×768
Povezivanje: mikroUSB, čitač kartica MicroSD, WiFi
Baterija: 3.900 mAh (do 7 sati korišćenja)
Dimenzije: 201x135x8,3mm
Cena: 20.999 RSD
www.comtradeshop.com

Leave a Reply