Početna Broj 166 Tvoj prvi Android fablet – GSmart Saga S3

Tvoj prvi Android fablet – GSmart Saga S3

Nisi za tablet, ali ti je displej smartfona nekako mali. OK, onda je za tebe – fablet! Ako nekim slučajem tražiš povoljan, efikasan i zanimljivo dizajniran uređaj koji radi na Androidu, onda GSmart ima vrlo zanimljivu ponudu.

Panasonic TV

Kvalitetno izrađen, mada ne toliko dizajnerski zanimljiv, Saga S3 fablet je šestoinčni HD uređaj koji nudi sve najbolje od Androida. Ima quad-core ARM procesor brzine 1,3 GHz, zasnovan na Coretex-A7 tehnologiji, 1 GB RAM memorije, 8 GB internog prostora, mesto za microSD kartice kapaciteta do 32 GB i dva slota za SIM kartice (jednu 3G+ i jednu GSM). Isporučuje se u kućištu oivičenom metalom i uz kvalitetnu zadnju masku, koja dobro prianja na ostatak kućišta, ne škripi tokom korišćenja i matirana je, što olakšava držanje. Saga S3 fablet je zbog displeja vrlo veliki uređaj, ali je proizvođač uspeo da masu zadrži na 190 grama (recimo, Lumia 1320 teška je čak 220, a 1520 oko 210 grama).

Displej IPS matrice, zajedno s dobrim odzivom na dodir, dobro obavlja svoje funkcije, pa zamerku nećete imati, kako na kvalitet boje i prikaz, tako ni na rad na otvorenom. Kamera rezolucije osam megapiksela možda nije vrh trenutne ponude ili najkvalitetnija u klasi, ali je njen kvalitet dovoljan za deljenje slika na društvenim mrežama, pa čak i za štampanje, ukoliko se potrudite tokom fotkanja (mirna ruka, dosta prirodnog svetla…).

ATV & NAUTICA 2020

Android Jelly Bean 4.2.2 OS bez nadogradnje omogućava brz i komforan rad, bez obzira na „samo“ 1 GB RAM memorije. Aplikacije je moguće prebaciti na microSD karticu, pa ćete imati prostora za gotovo sve omiljene igre i programe.

Što se povezivanja tiče, i tu je Saga S3 prilično standardna. Nudi opciju prijema podataka brzinom do 21 Mbps, slanje do šest Mbps, priključivanje na WiFi mrežu, prebacivanje datoteka putem Bluetootha, microUSB-a, a na raspolaganju su i WiFi Direct i deljenje interneta sa do deset drugih korisnika. Takođe, telefon se isporučuje sa automatski konfigurisanom aplikacijom za priključivanje bežičnog miša i tastature preko Bluetooth veze, što će pomoći poslovnim korisnicima.

Baterija je integrisana u uređaj i ne može se menjati, i pored činjenice da se zadnja maska skida. Kapacitet od 3.000 mAh i solidno optimizovana platforma omogućavaju do dva dana korišćenja, a ukoliko fablet bude radio sa samo jednom karticom, što se autonomije tiče možete očekivati i bolji rezultat.

Kada se pogleda sve što nudi GSmart Saga S3, kao i njegova cena, preporuka se nameće sama po sebi.

GSmart Saga S3
OS: Android Jelly Bean, 4.2.2
Procesor: ARM, quad-core Cortex-A7, 1,3 GHz
Memorija: RAM 1 GB, Storage 8 GB, micro SD do 32 GB
Kamera: 8 Mpx, Full HD / 2,0 Mpx (front)
Ekran: IPS LCD, 6“, 720 x 1280 px, 250 dpi
Povezivanje: HSPA+, Wi-Fi, BT, microUSB
Ekstra: GPS, FM radio
Baterija: 3.000 mAh
Dimenzije: 168 x 86 x 8,5 mm, 190 g
Cena: 249 EUR
www.gigabytecm.com

Leave a Reply