Početna Broj 166 Veliki ekran malog telefona – Prestigio Multiscreen PMD1

Veliki ekran malog telefona – Prestigio Multiscreen PMD1

Lako unapređenje televizora može od njega napraviti „pametnicu“ za primer

ATV & NAUTICA 2020

Moderni smartfoni i tableti poseduju kamere velike rezolucije, sposobne da naprave veoma kvalitetne fotografije i video-snimke izuzetnog kvaliteta. Međutim, koliko god su ekrani na njima dobri i koliko god da poseduju visoku rezoluciju, dijagonala njihovih ekrana je ograničavajući faktor. Na četiri, pet, sedam ili 10 inča jednostavno nije moguće videti sve detalje koji su snimljeni moćnim kamerama. Postoje različiti načini da se ti sadržaji prikažu na TV prijemnicima, a najnapredniji je korišćenjem Direct Wi-Fi tehnologije i njegovog naprednijeg derivata, tehnologije nazvane Miracast.

Problem je što većina današnjih HD televizora ne poseduje ove tehnologije. Ona može da se očekuje tek kod naprednijih modela koji imaju ugrađen WiFi modul. Ipak, uz korišćenje Prestigio Multiscreen PMD1 dodatka, i taj problem se prevazilazi.

ATV & NAUTICA 2020

Kako ovaj uređaj funkcioniše? Za početak, neophodno je da se poveže sa TV-om. Za to se koristi dvostruka konekcija – HDMI koji služi za prenos multimedijalnog sadržaja do TV-a i USB, za obezbeđivanje dovoljne količine struje. Na sreću, proizvođač je razmišljao o tome da ne zauzima bespotrebno USB port, tako da se u paketu dobija Y USB kabl, koji sa jedne strane ima „muški“ USB konektor (koji se uključuje u televizor), a sa druge „muški“ mikro USB (za povezivanje sa uređajem) i „ženski“ USB (koji praktično služi kao zamena za zauzeti USB port na TV-u).

Sledeći korak odnosi se na aktiviranje uređaja, koje se obavlja jednostavnim podešavanjem TV-a da prikazuje sliku sa HDMI porta na kojem je uređaj priključen. Kada se na ekranu dobije pozdravna slika sa uređaja, treba izvršiti uparivanje sa telefonom ili tabletom. Komunikacija se odvija direktnim putem, što znači da vam nije potrebna dodatna internet konekcija. Međutim, postoji jedna „začkoljica“ – samo na uređajima koji poseduju Android 4.2 ili noviji postoji Miracast, odnosno samo na uređajima sa Android 4.0 i novijim postoji Direct WiFi. Ali i tu postoji gradacija, pošto u zavisnosti od proizvođača telefona možda ove tehnologije neće biti uključene u Android OS, ili se neće nalaziti na mestu koje je pomenuto u uputstvu prikazanom na ekranu kada je PMD1 aktivan. Drugim rečima, pre kupovine Prestigio Multiscreen PMD1 uređaja, proverite da li vaš telefon ili tablet imaju pomenute opcije (i gde se nalaze).

Prednost ovog uređaja je što će vaš TV ili čak i monitor sa HDMI ulazom pretvoriti u neku vrstu eksternog, velikog ekrana telefona i to bez fizičke konekcije. To je odlično rešenje ukoliko svoj telefon ili tablet često koristite za gledanje ili slušanje multimedijalnih sadržaja.

www.prestigio.rs

Leave a Reply