Početna Broj 178 Digitalizacija je stigla u Srbiju

Digitalizacija je stigla u Srbiju

Nova era digitalne televizije počela gašenjem analognog signala u Vršcu

blank
ATV & NAUTICA 2020

Isključivanje analognog signala na emisionoj stanici Vršački breg i priključivanje na digitalni sistem emitovanja televizijskog programa, danas je obeležilo početak nove, digitalne ere, uz prisustvo Rasima Ljajića, potpredsednika u Vladi Srbije i ministra trgovine, turizma i telekomunikacija i Branka Gogića, v.d. direktora Javnog preduzeća Emisione tehnike i veze.

MARA0202
„Gašenjem analognog signala ovde u Vršcu, ponosan sam na ispunjavanje rokova u jednom od najvećih poduhvata, tehnološkog revolucionarnog napretka u emitovanju televizijskog signala, čime se Srbija približava tehnološkom razvitku zemalja u Evropskoj uniji. Preduzeće ETV uspešno sprovodi revoluciju u emitovanju i veoma sam ponosan na tim ljudi koji obavlja ovaj zahtevan proces, kao i na partnerstvo u ovom projektu sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija“ izjavio je Branko Gogić, v.d. direktora javnog preduzeća Emisione tehnike i veze.

ATV & NAUTICA ATV

Podsećamo da set top boksove treba da nabave građani koji ne poseduju televiziju sa oznakom DVB T2. Dolaskom digitalne televizije omogućen je besplatan kvalitetan signal bez smetnji u slici i tonu, moguće je gledanja dvadesetak različitih kanala na jednom kanalu, gde svaki može biti na više jezika. Takođe, moguće je i odloženo gledanje emisija, filmova, direktnih prenosa kao i mnoge druge opcije.

Javno preduzeće Emisione tehnike i veze koje upravlja sa najvećim brojem emisionih stanica u ovom delu Evrope, pobrinulo se za tehnološku opremu i održavanje emisione tehnike. Završetak procesa digitalizacije je planiran do 17. juna, kada će 95% Srbije biti pokriveno digitalnim signalom kako je i propisano Ženevskom konvencijom.

Ovde možete videti i datume kad će isključivati analogni TV signal po alotmentima, kao i spisak televizija, koje se emituju, takođe, po alotmentima.

Screen-Shot-2015-06-05-at-3.08.24-PMx

Spisak televizija koje se emituju po alotmentima

Leave a Reply