Početna Broj 178 Digitalizacija je stigla u Srbiju

Digitalizacija je stigla u Srbiju

Nova era digitalne televizije počela gašenjem analognog signala u Vršcu

Momacki auto – Infiniti HEADER

Isključivanje analognog signala na emisionoj stanici Vršački breg i priključivanje na digitalni sistem emitovanja televizijskog programa, danas je obeležilo početak nove, digitalne ere, uz prisustvo Rasima Ljajića, potpredsednika u Vladi Srbije i ministra trgovine, turizma i telekomunikacija i Branka Gogića, v.d. direktora Javnog preduzeća Emisione tehnike i veze.

MARA0202
„Gašenjem analognog signala ovde u Vršcu, ponosan sam na ispunjavanje rokova u jednom od najvećih poduhvata, tehnološkog revolucionarnog napretka u emitovanju televizijskog signala, čime se Srbija približava tehnološkom razvitku zemalja u Evropskoj uniji. Preduzeće ETV uspešno sprovodi revoluciju u emitovanju i veoma sam ponosan na tim ljudi koji obavlja ovaj zahtevan proces, kao i na partnerstvo u ovom projektu sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija“ izjavio je Branko Gogić, v.d. direktora javnog preduzeća Emisione tehnike i veze.

IFA 2019 IN PAGE

Podsećamo da set top boksove treba da nabave građani koji ne poseduju televiziju sa oznakom DVB T2. Dolaskom digitalne televizije omogućen je besplatan kvalitetan signal bez smetnji u slici i tonu, moguće je gledanja dvadesetak različitih kanala na jednom kanalu, gde svaki može biti na više jezika. Takođe, moguće je i odloženo gledanje emisija, filmova, direktnih prenosa kao i mnoge druge opcije.

Javno preduzeće Emisione tehnike i veze koje upravlja sa najvećim brojem emisionih stanica u ovom delu Evrope, pobrinulo se za tehnološku opremu i održavanje emisione tehnike. Završetak procesa digitalizacije je planiran do 17. juna, kada će 95% Srbije biti pokriveno digitalnim signalom kako je i propisano Ženevskom konvencijom.

Ovde možete videti i datume kad će isključivati analogni TV signal po alotmentima, kao i spisak televizija, koje se emituju, takođe, po alotmentima.

Screen-Shot-2015-06-05-at-3.08.24-PMx

Spisak televizija koje se emituju po alotmentima

Leave a Reply