Početna Broj 163 Društven telefon srednje klase – HTC Desire 300

Društven telefon srednje klase – HTC Desire 300

Sve informacije sa socijalnih mreža i elektronske pošte naći ćete na jednom mestu, u Blinkfeed-u

Srednja klasa mobilnih telefona dobila je novog igrača, HTC Desire 300. Vizuelno naznačava vezu sa starijim i skupljim rođacima, dok se performansama svrstava u svet dostupan svima, mada nije tajna da je mogao biti i malo jeftiniji. Dizajnom, na crnom modelu koji smo testirali, sa prednje strane u gornjem delu dominira veliki zvučnik koji asocira na HTC One, a pored njega je i kamera. U donjem delu su dva standardna dugmeta osetljiva na dodir. Zadnjom stranom dominira kamera, uz neizostavni logo. Sam materijal izrade je solidna plastika, pa telefon sa ekranom dijagonale 4.3 inča i 120 grama dobro leži u ruci.

Ono sa čime HTC Desire 300 želi da konkuriše na tržištu je njegova društvenost. Dolazi sa Blinkfeed-om, pa se vaš početni ekran pretvara u ažurirajuću listu sa društvenih mreža i elektronske pošte, što umnogome olakšava komunikaciju. Naravno kad se naviknete na ovu novinu, ako niste do sada koristili slične HTC uređaje. Kada je u pitanju ostatak korisničkog interfejsa, to je HTC-ov Sense 5, sa zanimljivim rasporedom aplikacija u padajućem meniju, umesto da kao u većini Android telefona idete iz prozora u prozor. Tu je i centralno dugme koje vas u jednom pravcu vodi u Blinkfeed, a u drugom u spisak aplikacija.

Same performanse HTC Desire 300 su zadovoljavajuće, pod uslovom da znate da u rukama imate telefon srednje klase. Operativna memorija od 512MB RAM-a je u nekim trenucima preskromna, aplikacije je mogu zagušiti, ali ukoliko ne očekujete previše onda će telefon ostati dovoljno brz i koristiti svojih 1 GHz takta iz četvorojezgarnog procesora sa Snapdragon natpisom. Zadovoljavajućom se se može nazvati i zadnja kamera od 5 megapiksela, ali samo u dnevnom režimu, jer je blic izostao. Tu je i prednja kamera, ali sa skromnih 0.3 megapiksela, što se i moglo očekivati za ovu klasu.

Pomenuto odsustvo blica možda i nije iznenađenje ako se zna da pod poklopcem stoji baterija od 1.650 mAh. Da je tu LED blic on bi drastično smanjio autonomiju telefona. Ovako, on može da zadovolji sve vaše potrebe, da koristi aplikacije, ne i igrice zbog male operativne memorije, a da pritom o punjaču razmišljate kao i konkurenti. Otprilike na svaka dva dana, ali to zavisi od vaših potreba i vremena provedenog na WiFi mreži i u gledanju video zapisa koje skladištite na eksternoj memoriji. Naime, ona je neophodna jer kada sistem proradi od 4GB interne memorije vama ne ostane puno za podatke.

Zato je HTC Desire 300 dobro rešenje za sve koji žele u srednju klasu smartfona, to mogu da plate nešto više nego što se moglo očekivati, a pritom imaju kočnicu da od svog telefona ne očekuju previše.

htc-desire-300-en-slide-02-zoom

HTC Desire 300
OS: Android 4.2.2 Jelly Bean
Procesor: Qualcomm Snapdragon S4 Play, Quad-core 1 GHz
Memorija: 512 MB RAM, 4 GB, microSD
Kamera: 5 Mpx, WVGA, VGA
Ekran: TFT, 4.3“, 480 x 800, 217 ppi
Povezivanje: HSPA, GPS, USB, BT, WAP, WiFi
Ekstra: Blinkfeed
Baterija: 1.650 mAh
Dimenzije: 132x66x10 mm, 120 g
Cena: 26.790 RSD
www.htc.com

Leave a Reply