Početna Broj 163 Tri rešenja za kućni bioskop – Tri rešenja za kućni bioskop

Tri rešenja za kućni bioskop – Tri rešenja za kućni bioskop

Onima koji u sedmoj umetnosti najradije uživaju udobno zavaljeni u kauč, LG je namenio tri kvalitetna rešenja

blank
ATV & NAUTICA ATV

Blu-ray plejeri i sistemi za kućni bioskop poslednjih godina značajno su se promenili, a na radost krajnjeg korisnika, sve bolji kvalitet prate i sve niže cene. Kompanija LG predstavila je nekoliko novih plejera koji potvrđuju ovu konstataciju na najbolji način.

BP730: snaga i brzina po povoljnoj ceni
Model BP730 je lepo dizajniran i još bolje opremljen Blu-ray plejer više srednje klase koji nudi praktično sve što će vam trebati od jednog ovakvog uređaja: dva HDMI porta, analogni surround audio izlaz i RS232C port. BP730 je opremljen WiFi modulom za pristup LG Smart TV aplikacijama, a kuriozitet predstavlja i NFC stiker koji stiže u paketu s plejerom, a koji omogućava brzo i jednostavno podešavanje pametnog telefona. Inače, integracija s telefonom je potpuna, tako da kroz aplikaciju vaš telefon možete pretvoriti u bežične slušalice, kada se ukaže potreba za gledanje filmova u tišini.

ATV & NAUTICA ATV

Uređaj je odmerenih dimenzija, kvalitetno sklopljen i na oko veoma privlačan: gornja polovina kućišta izrađena je od brušenog metala, dok je donja polovina sjajna i na njoj se nalazi displej i kontrole. Na prelazu između ove dve površine nalazi se slot za umetanje Blu-ray diskova, a u blizini je i USB port. Daljinski upravljač je sličan onima koji se isporučuju uz LG HDTV aparata i u prvi mah je pomalo neudoban za korišćenje (kuglica koja služi za navigaciju ujedno ima i funkciju tastera, što remeti preciznost navigacije). Softversku osnovu čine premium online servisi (Netflix, Hulu), kao i biblioteku aplikacija koje uključuju u veb pretraživač.

Performanse su zadivljujuće: svega petnaestak sekundi dovoljno je da se pokrene sadržaj bilo kog diska, dok tokom reprodukcije nema nikakvih usporenja, distorzija ili bilo kakvih drugih neprijatnih nuspojava, bez obzira koji format mu servirate. Sve u svemu, BP730 je odličan izbor, bilo kao samostalan uređaj bilo kao deo nekog home theater sistema.

BP730_Offset_F-2

Cena: 23.999 RSD

BH6430P: kompletan paket
LG 3D Blu-ray home theatre sistem BH6430P namenjen je korisnicima koji se nerado upuštaju u samostalno sklapanje kućnog bioskopa, ali žele da sa uloženi novac dobiju sve šta im savremena audio/video elektronika može pružiti. Drugim rečima, BH6430P objedinjuje sve što vam, pored HDTV aparata, treba da od dnevne sobe napravite filmsku nirvanu.

3D Blu-ray sistem kućnog bioskopa obuhvata DVD plejer više srednje klase i veoma lepo dizajniran 5.1 sistem zvučnika ekvivalentne snage od 1.000 W, koji će se uklopiti u svaki prostor. Ovaj sistem sastoji se iz pet satelita od po 167 W i moćnog pasivnog vufera slične snage, dok Blu-ray plejer omoućava povezivanje USB uređaja, LAN-a i HDMI ekrana i osposobljen je za reprodukciju svih formata, izuzev hibridnih BD+DVD i DVD-RAM diskova. Performanse plejera slične su prethodno opisanom modelu, s tim da je brzina pokretanja za nijansu manja. Što se podržanih tehnologija tiče, na spisku su LG Smart TV, LG Remote, LG Apps baza aplikacija i podrška za bežični audio prenos putem mobilnog telefona (kao i kod gore opisanog modela, pametni telefon možete da koristite kao audio prijemnik, što je zgodno jer vas lišava potrebe za razvlačenjem dugačkih audio kablova po sobi).

Instalacija i povezivanje komponenti zahtevaju izvesno vreme i malo strpljenja, ali ako budete sledili uputstva, sve će se završiti za desetak minuta. Trud će se na kraju isplatiti, jer ćete uživati u slici i zvuku koji će opravdati svaki uloženi dinar.

BB5521A-1

Cena: 40.999 RSD

BB5521A: štedi prostor
Najbolji utisak na nas ostavio je kompaktni home theater sistem LG BB5521A, koji se sastoji od odličnog Blu-ray plejera i kompaktnog 4.1 audio sistema od 430 W ekvivalentne snage, koji u jednom kućištu objedinjuje dva stereo i dva surround drajvera u paketu sa aktivnim bežičnim vuferom koga možete smestiti gde vam najvše odgovara. Ovakva konfiguracija omogućuje jednostano postavljanje u praktično bilo kakvom ambijentu (uključujući i malu sobu „tri sa tri“), dok kvalitet svake pojedine komponente obezbeđuje sve preduslove za uživanje u vrhunskoj reprodukciji slike i zvuka.

Osim što zauzima malo prostora, BB5521A je veoma lepo dizajniran (što je svakako važno, jer ćete ga držati tik uz TV) i nudi bogat izbor opcija za povezivanje: LAN, WiFi, jedan HDMI izlaz i dva ulaza, optički digitalni audio ulaz, kompozitni video izlaz, konektor za FM antenu i 3,5-milimetarski audio port za standardne MP3 plejere.

Plejer se može povezati na LG online portal Smart TV, koji pruža premium video servise, aplikacije i igre kojima ćete prekratiti vreme između dva filma. Kroz DLNA interfejs mogu se reprodukovati sadržaji sa drugih mobilnih uređaja koji podržavaju ovu tehnologiju, a postoji i mogućnosti direktnog WiFi povezivanja (bez posredstva rutera). Daljinski upravljač je udoban i sadrži mnoštvo komandi koje su dobro raspoređene pa vam neće trebati mnogo vremena da se naviknete na raspored. Ako biste radije koristili vaš pametni telefon kao daljinski upravljač, postoji i ta opcija.

Za performanse imamo samo reči hvale: zvuk je izvanredn, moćan i uverljiv, naročito kada su u pitanju bas frekvence. Doduše, zbog specifične prostorne konfiguracije zvučnika, okružujući efekat zvuka nije tako jasno izražen kao kod pravih 5.1 sistema, ali sve što na ovom polju nedostaje sistem nadoknađuje čistim zvukom u praktično svim frekvencijama, koji će bez muke ispuniti prostoriju osrednje veličine. Zaista retko kvalitetan sistem koga mirne duše svakom preporučujemo.

BH6430P_Offset_A_2

Cena: 78.999 RSD

www.lge.rs

Leave a Reply