Početna Broj 163 Uzdanica niže klase – Lenovo A390

Uzdanica niže klase – Lenovo A390

Najslabiji Lenovo zadovoljiće sve potrebe osrednjih korisnika koji nisu spremni da zavuku ruku duboko u džep

Ukoliko želite da uđete u svet pametnih telefona, ili ste to možda već uradili i sada vam treba drugi uređaj za recimo poslovne brojeve, pritom su vam potrebne solidne performanse, a ne želite da izdvojite više od 100 evra, dobili ste soluciju. Uz to, A390 je dual SIM uređaj, pa ćete preko njega uvek biti dostupni na dva broja, od kojih preko jednog dosta brzo možete krstariti internetom.

Lenovo A390 ne zaostaje dizajnom puno za skupljom braćom, a performanse će tačno odraziti poslovicu koliko para toliko muzike, uz možda po koju pesmu na bis, gratis. Smartfon dijagonale ekrana od 4 inča dobio je ispod poklopca tačno onoliko koliko i drugi telefoni iste klase i cenovnog ranga. Pomenuti poklopac urađen je od solidne plastike pa iz daljine telefon deluje kao pripadnik jedne klase iznad. Kada je u pitanju sam interfejs to je ekran od 4 inča dijagonale, za ovu klasu standardne rezolucije 480 x 800. Boje su dobro ukomponovane, ali nemojte se truditi da zajedno sa nekim gledate video ili slike. Neko će imati loš ugao gledanja na ionako malom ekranu.

Dobro poznati Cortex-A9 procesor u dual-core režimu i na 1GHz takta sasvim dobro pokreću sve željene operacije, što je verovatno posledica i ubacivanja manje zahtevnog operativnog sistema Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich. Međutim, to je i jedna od mana ovog telefona jer je Guglov adut već daleko odmakao u razvoju svog operativnog sistema da bi se neko oslanjao na sada već zastareli Android 4.0. Zato ne čuti što najslabiji Lenovo na srpskom tržištu nije otišao dalje od 512MB RAM memorije. Međutim, to nije mana jer A390 uslovno brzo odgovara na vaše komande, čini se za nijansu brže od uređaja proizvođača istog cenovnog ranga koji su se već pozicionirali u ponudama domaćih operatera.

Kamera, sa svojih 5 megapiksela je zadovoljavajuća, za sve koji su svesni da u ruci imaju telefon niže srednje klase. To znači da ćete bez problema uslikati prosečne fotografije, a ukoliko imate mirnu ruku i one sa nešto više detalja. Međutim, o noćnom slikanju nemojte da razmišljate jer blica nema. Lenovo A390 nema ni veliku internu memoriju gde biste te fotografije skladištili, ali bar ima eksternu memoriju koja može ići do 32GB.

Kada se saberu i oduzmu prednosti i mane Lenovo A390 onda se dolazi do zaključka da je ovo telefon za sve koji žele solidne performanse za malo novca. Međutim, ukoliko žele da svoje poslove obave brzo, ili da naprave vrhunske fotografije, onda je za njih neki od skupljih Lenovo uređaja ili drugih proizvođača.

Lenovo A390
OS: Android OS 4.0.4 (Ice Cream Sandwich)
Procesor: Cortex-A9, Dual-core 1 GHz
Memorija: 512 MB RAM, 4 GB, microSD
Kamera: 5 Mpx
Ekran: TFT, 4“, 480 x 800, 233 ppi
Povezivanje: USB 2.0, BT, HSDPA, HSUPA, WiFi, GPS
Ekstra: Dual SIM
Baterija: 1.500 mAh
Dimenzije: 126x64x10 mm, 131 g
Cena: 11.990 RSD
www.lenovo.com/rs

Leave a Reply