Početna Broj 164 Bežično na TV – HTC Media Link HD

Bežično na TV – HTC Media Link HD

Uređaj koji omogućuje bežični prikaz slike sa ekrana HTC pametnog telefona na TV aparatu

TL-10 saveta za Instagram HEADER

Činjenica je da sve više multimedijalnih sadržaja čuvamo u memoriji naših pametnih telefona, a neretko i na nekom od takozvanih cloud servisa na internetu. Tačno je i da su njihovi ekrani, premda svakodnevno „rastu“, ipak nedovoljni za pravi užitak, pogotovo ako foto i video snimke želite da podelite sa prijateljima. Ukoliko ste vlasnik nekih od modela telefona kompanije HTC, a imate televizor sa HDMI ulazom, rešenje za pomenuti problem postoji i zove se HTC Media Link HD.

Radi se o malom uređaju, ne većem i duplo tanjem od kutije za cigarete, u zaobljenom kućištu koje istovremeno može da posluži i kao ukras na vašoj polici. Ukoliko postoji potreba da se Media Link postavi u vertikalni položaj, proizvođač je čak obezbedio i jednostavni samolepljivi nosač. Jedino što se na sjajnoj crnoj površini ističe je plava signalna lampica koja svetli dok je uređaj uključen. Pozadi se nalaze microUSB konektor za napajanje i HDMI izlaz za TV aparat. Toliko o spoljnjem izgledu, a prava magija se krije u unutrašnjosti.

Najbolji telefoni 2019

Naime, Medial Link HD je sposoban da prepozna HTC telefone koji su povezani u istu bežičnu mrežu i da sliku sa njihovog ekrana prikaže na televizoru. Konekcija se uspostavlja brzo i jednostavno, uz trenutno međusobno prepoznavanje i izostanak potrebe za bilo kakvim konfigurisanjem. Na telefonu je dovoljno da sa tri prsta prevučete po ekranu odozdo na gore i slika će biti prikazana na TV aparatu. Obratite pažnju da se orjentacija na telefonu automatski menja u položenu (landscape), i da se prikaz filmova zaustavlja na telefonu dok „ide“ na TV-u. Testirali smo nekoliko različitih formata filmova i fotografija, kao i YouTube snimke. U zavisnosti od brzine lokalne mreže i kvaliteta signala, filmovi, čak i oni u punoj 1080p rezoluciji, prikazuju se bez seckanja. Kod nekih kompresija i kada je mreža sporija (preporučuje se 8 Mbps) može doći do zastoja usled baferovanja. U većini slučajeva problema nema, a čak nam je uspelo da putem telefona i Media Linka „puštamo“ filmove pohranjene na hard disku računara u drugoj prostoriji.

Leave a Reply