Početna Broj 164 CES 2014 – Zabava u kući

CES 2014 – Zabava u kući

Astell & Kern AK240
Kompanija Astell&Kern predstavila je novi model portabl Hi-Def audio-plejera. Model AK240 je zasnovan na uspešnim modelima AK100 i AK120, a opremljen je AMOLED ekranom osetljivim na dodir s rezolucijom od 800×480 piksela i Dual Cirrus Logic 4398 D/A konvertorom koji podržava DSD64 i DSD128 datoteke. Kapacitet za skladištenje je 256 GB, uz mogućnost nadogradnje preko microSD kartice kapaciteta do 64 GB.

LG SoundPlate
Novi LG SoundPlate ima jedan od najlepše dizajniranih TV zvučnika koje smo ikad videli (savršeno odgovara dimanzijama ekrana od 32 do 55 inča), a nudi i ugrađen 3D Blu-ray plejer. Treba li reći još nešto?

LG_SOUND_BAR-02

Samsung HW-H600
Možda ne može da „stane na crtu“ novom LG SoundPlateu kada su mogućnosti u pitanju, ali ovaj zvučnik „za pod televizor“ je izmamio mnogo uzdaha među posetiocima ovogodišnjeg CES-a. Iz tankog i elegantnog kućišta izvire bogati 4.2-kanalni zvuk , koji će bez muke ispuniti manje prostorije, gde je komplikovanije postaviti veće i složenije zvučne sisteme.

ces-hw-h600-sound-bar

ClearView Clio
Ako ste u potrazi za neobičnim zvučnikom, ClearView je ponudio nešto što će vam sigurno privući pažnju. Clio je potpuno providni zvučnik, elegantno dizajniran i konstruisan tako da ravnomerno rasporedi zvučne slike po čitavoj prostoriji. Ovakav uređaj svakako zaslužuje da se nađe u središtu dnevne sobe.

clio_silver_front

Dish Virtual Joey
Titulom najboljeg video-proizvoda na ovogodišnjem CES-u ovenčana je aplikacija za pametne televizore koja će zameniti set-top boksove. Program se isporučuje uz odabrane LG pametne TV aparate i omogućava gledanje live TV i DVR sadržaja bez dodatnog hardvera!

JOEY

Sharp Aquos Quattron +
Premijum serija Sharpovih televizora obogaćena je novim modelima iz porodice Aquos Quattron, koji obuhvataju modele s ekranima dijagonale od 60 do 80 inča. Svi novi modeli poseduju dokazanu Active 3D tehnologiju prikaza, kao i novu Revelation tehnologiju koja omogućava dodatna poboljšanja kvaliteta slike, naročito osvetljenja i kolorita.

SHARP_motion_306_UQ_Front

LG 77-inch curved OLED
Kada su inovacije u pitanju, uvek se nekako „spotaknemo“ o LG. Tako je bilo i ovog puta, budući da su Korejci predstavili 77-inčni OLED TV koji može da bude ravan ili zakrivljen – pritiskom na jedan taster ekran će se saviti i omogućiti vam da uživate u sadržajima kojima takva perspektiva više prija (filmovi). O ceni nismo smeli ni da nagađamo.

original

Samsung 78-inch U9000
Zakrivljeni ekran dijagonale 78 inča na ovom Samsungovom televizoru samo je jedna od karakteristika koja skreće pažnju radoznalog oka. „Ispod haube“ U9000 nudi još više razloga za ushićenje: četvorojezgarni procesor koji podržava sliku visoke rezolucije i omogućava izdavanje komandi (pojačavanje i utišavanje zvuka, promena kanala…) jednostavnim gestovima.

Flat_UHDU8550_front

Valve Steam Machines
Lepa vest za igrače je da će u ovoj godini Valveove Steam mašine krenuti put njihovih domova. Na tržištu će se najpre pojaviti modeli koje će brendirati Gigabyte i Origin. Ako se po jutru dan poznaje, 2014. će biti godina elektronskih igara.

VALVE

Razer Project Christine
Razerov „Projekat Kristina“ izgleda kao da je teleportovan iz budućnosti, a predstavlja prototip modularno koncipiranog računara koji se sklapa iz delova koji se mogu jednostano kombinovati na različite načine (bez odvijača, čekića i Koka-kole), prema potrebama korisnika i zahtevnosti igara koje pokreće. Ovo je modularnost kakvu smo dugo čekali.

Christine_1RGB

Fuhu DreamTab
Kompanija Fuhu je u saradnji s DreamWorksom predstavila Android tablet za klince koji je opremljen originalnim aplikacijama u kojima mladi korisnici mogu da ispolje svoje kreativne potencijale. Integrisani stajlus dolazi u paketu sa softverom koji će mlađaraju naučiti kako da crtaju Kung-fu Pandu i druge poznate junake.

69997_BeanArtist

Mimo Baby
Uz novi Intelov gadžet, brižni roditelji će imati potpun uvid u položaj tela bebe, njenu aktivnost i temperaturu tela. Sve ove podatke uređaj šalje direktno u mobilni telefon, putem odgovarajuće aplikacije. Eh, ni roditeljstvo više nije ono što je nekad bilo…

ces2014-restdevices_mimo-0621

Leave a Reply