Početna Broj 164 CES 2014 – Nosiva tehnologija

CES 2014 – Nosiva tehnologija

Oculus Rift Crystal Cove
Oculus, jedan od „najrazvikanijih“ inovatora proteklih meseci, predstavio je novu verziju svojih naočara za igranje igara u 3D virtuelnoj stvarnosti, poboljšanih na način da otkrivaju i pokrete tela igrača a ne samo glave, pa se prikaz slike prilagođava tako da ne izaziva mučninu kod onih koji ih nose.

dsc08320-1

LG Heart Rate
LG Heart Rate omogućava merenje otkucaja srca prilikom vežbanja, a nosi se u obliku slušalica – dakle na glavi. Povezivanjem s pametnim telefonima (koje pokreću Android ili iOS), uređaj može da prenosi podatke u aplikaciju LG Fitness ili u aplikacije drugih proizvođača, kakve su MyFitnessPal, Runkeeper ili MapMyFitness.

LG_Heart-Rate-slusalice_Fotografija-2

Razer Nabu
Razerova notifikacijska narukvica nije namenjena sportistima, već je reč o prvoj narukvici za zavisnike od društvenih mreža. Na njoj će se, naime, ispisivati notifikacije o vašim prijateljima, a prethodno će vibrirati na karakterističan način, drugačiji za svaki tip notifikacije.

Rzr_band1

Epson Moverio BT-200
Nisu ni izbliza elegantne kao Google Glass, ali ove Epsonove naočare jedan su od uverljivijih klonova tog atraktivnog Googleovog gadžeta viđenih na ovogodišnjem CES-u. Operativni sistem se zasniva na Androidu, a sliku projektuju na sočivo u rezoluciji od 960×540 tačaka.

Moverio-BT-200

Adidas NFC patike
Brojni poznati proizvođači obuće predstavili su svoje „pametne“ patike, koje mere razne parametre tokom vežbanja, a tu su bile i prve NFC-om opremljene patike, koje podatke prenose dodirom s uređajima.

Adidas

Haljina koja menja boje
Dizajnerica Amy Winters predstavila je haljinu koja menja boje zavisno od ambijentalnog osvetljenja i od prilike u kojoj se nalazi dok je nosite, o čemu se odluka donosi na osnovu vrednosti očitanih u senzorima smeštenim u rukavu.

Was8184466

Intelove slušalice za merenje pulsa
Jedan od uređaja kojim je Intel želeo da demonstrira svoju posvećenost wearable tehnologijama su i ove slušalice koje, osim što služe za slušanje muzike ili za gledanje videa, konstantno mere puls svog vlasnika i podatak o tome beleže u posebnu mobilnu aplikaciju.

intels-stock-is-down-on-earnings-miss

LG Lifeband Touch
Lifeband Touch je pametni pratilac telesnih aktivnosti, dizajniran kao narukvica a kompatibilan s monitorima otkucaja srca (pa i LG-jevim Hear Rateom) i pametnim telefonima. S ovim uređajem LG ulazi na sve uzavrelije tržište digitalnih narukvica za fitnes.

LG_Lifeband-Touch-narukvica_Fotografija-3

Leave a Reply