Početna Broj 164 CES 2014 – Pametni satovi

CES 2014 – Pametni satovi

Panasonic TV

Pebble Steal
Najpopularniji smartvoč na svetu, koji se proslavio zahvaljujući nastupu na prošlogodišnjem CES-u, ove godine dobio je svoju elegantniju izvedbu, s metalnim okvirom i kaišom, umesto plastičnog. Sâm softver i hardver u Pebbleu ostali su isti.

pebble-steel-fashion

ATV & NAUTICA 2020

Meta Watch
Notifikacije, alarmi i informacije iz clouda prikazuju se na ekranu Meta Watcha, pametnog sata koji može da se upari s bilo kojim uređajem sa iOS-om ili Android OS-om. Sadrži i senzor ambijentalnog svetla, pa prikaz na ekranu prilagođava situaciji.

metawatch-analog-digital

Archos Smartwatch
Kopirajući više Pebble, a znatno manje Samsungov Galaxy Gear, Archos je napravio svoju verziju pametnog sata koji može da prima notifikacije, mejlove, alarme, čak i da koristi neke aplikacije zasnovane na Android OS-u. Bio bi još funkcionalniji da može i da snima fotografije.

Archos-E-watch-copia

Kreyos Meteor
Jedan od retkih vodootpornih smartvočeva, Kreyosov Meteor, dostupan je u nekoliko boja, a zanimljivo je da dolazi sa mikrofonom i zvučnikom, pa se uparen sa smartfonom može koristiti i za obavljanje telefonskih poziva, a podržava i upravljanje opcijama glasom.

Kreyos-Smartwatch-Meteor

Magellan Echo
Ovo je sat namenjen najpre sportistima, a za njegov rad neophodno je na smartfonu imati instaliranu aplikaciju koja na ekran sata emituje podatke o, na primer, srčanom pulsu, pretrčanoj udaljenosti, brzini trčanja i sličnim parametrima rekreacije.

echo-family-(1)

Martian Notifier
Iako izgleda poput klasičnog ručnog sata, Martianov Notifier zapravo ima OLED ekran na koji aplikacija nazvana jednostavno Martian App sa iOS-a ili Android OS-a šalje apsolutno sve notifikacije koje bi se inače pojavile na ekranu telefona – od društvenih mreža do e-maila, igara i alarma.

Martian-Notifier-White

Neptun Pine
Ovaj sat uopšte nije zamišljen kao alternativni ekran za notifikacije za vaš smartfon, već donosi apsolutno sve komunikacijske mogućnosti smartfona – osim telefoniranja. Razmenu poruka, mejlova, učešće na društvenim mrežama….

Cover

Omate TrueSmart Smartwatch 2
Ovo je druga verzija izuzetno popularnog smartvoča koji je prikupio čak milion dolara na Kickstatrteru. Tajna je u tome što pruža potpunu alternativu smartfonu, pružajući mogućnost ostvarivanja poziva i prenosa podataka 3G mrežama. Isporučuje se s dvojezgarnim procesorom.

E_TrueSmart-3D-11

Leave a Reply