Početna Broj 164 Naočare umesto alata za popravku automobila?

Naočare umesto alata za popravku automobila?

Augmented reality u praksi. Ukoliko vam se pitanje iz naslova čini pretencioznim, ne brinite – i nama se činilo. A onda smo razmislili malo bolje…

Momacki auto – Infiniti HEADER

Nosiva tehnologija. Da li ste u poslednje vreme razmišljali na tu temu? Tech Lifestyle je već pisao o mnogim takvim uređajima, a da možda čak i niste znali da je u pitanju nosiva tehnologija. Recimo, Sony pametni sat, koji se uparuje sa Sony uređajima sa Android operativnim sistemom, upravo je pravi primer nosive tehnologije. Takva tehnologija nastala je s namerom da nam olakša život, učini nas boljim na razne načine, i naposletku da nas učini i vizuelno modernijim. Recimo, baš taj sat ima više različitih narukvica, koje se prilagođavaju modnim trendovima u zavisnosti od potrebe, a sâm dizajn sata je vrlo prefinjen i lako se uklapa sa svakom odevnom kombinacijom.

Možda najpoznatiji primer nosive tehnologije o kojem se najviše priča je Google Glass. Ukoliko još uvek ne znate šta je to, evo kratkog opisa. Google Glass su interaktivne naočare koje imaju providni monitor i sada već mogu da se kombinuju sa standardnim Google ramom za nošenje ili dioptrijskim i sunčanim ramovima. Zahvaljujući povezanosti s internetom, imaju mogućnost iskorišćenja većine Google servisa, poput navigacije, pretraživanja interneta, korišćenja aplikacija i drugih. Kada stavite Google Glass na glavu, pred vama se, kao nekada u filmovima, prikazuju uputstva upravo ispred vaših očiju.

Samsung 50 godina

Namena Google Glassa nije samo puko korišćenje interneta, nego taj proizvod, koji još uvek nije u komercijalnoj upotrebi, nudi čitav spektar poslovnih i zabavnih mogućnosti koje ograničava samo ljudska mašta.

Recimo, jedan od aktuelnih razmišljanja na temu gde upotrebiti Google Glass je popravka modernih automobila. Današnji četvorotočkaši su veoma napredni, sadrže moderne kompjuterske i navigacione sisteme, velike, ugrađene monitore, mnoštvo senzora i vrlo komplikovane elektronike koju samostalno retko ko zna da popravi. Zapravo, kada malo bolje razmislimo o svemu, ne postoji ni puno servisa, sem ovlašćenih, kojima bismo poverili popravku novog automobila.

Opšteprihvaćeno je da se okruženje automehaničara zamišlja s mnoštvom alata za koji ne znamo čemu služi, kao zaprljana radionica u kojoj su auto-delovi rasuti na sve strane. Ipak, bliska budućnost mogla bi da preokrene tu sliku za 180 stepeni. Možda će nam upravo Google Glass biti neophodan i dovoljan „alat“ za popravku automobila… To je zato što su automobili postali kompleksniji i neretko komplikovaniji za popravku, sa puno „svemirskih“ delova, koji zahtevaju istu tehnologiju i pristup popravci.

Pa, dobro, gde je tu Google Glass?
BMW ima viziju. Današnji automobili priključuju se na kompjutere prilikom servisiranja i na taj način kompjuter može da detektuje ili makar predloži mogući kvar, kao i da uputi preporuku koji od delova je dotrajao ili bi trebalo da bude zamenjen. Mehaničari BMW tima mogli bi uskoro da ponesu par naočara, koje su povezane na internet, a sadrže i bubice-slušalice. Priključeni automobil povezan je sa sistemom naočara na računar, i naočare mehaničarima jarkim bojama prikazuju delove automobila koji sadrže potencijalni kvar ili ukazuju na njega.

Kada se kvar detektuje, Google Glass mogao bi da prikaže 3D model motora koji se popravlja i da tačno odredi način zamene ili popravke pokvarenog dela. Fizički, ispred mehaničara nalazi se samo automobil, odnosno njegov motor, ali mehaničar ispred sebe vidi kompletnu šemu svih potrebnih komponenti i kako ih zameniti, zajedno sa video-uputstvima, koja može sâm da zahteva ili preko audio-veze da potraži pomoć dispečara koji nadgleda celu operaciju servisiranja automobila.

BBC je u svom „Future“ izveštaju nadogradio ovu ideju transparentnom vizijom automobila, kroz koju bi automehaničari mogli da prođu na brzinu i da pogledaju delove u kvaru, i kako ih zameniti.

I Volkswagen radi na svom konceptu futurističkog popravljanja automobila, ali kao i pomenuti BMW, i BBC smatra da će, ipak, proteći još izvesno vreme dok ovakvi načini servisiranja ne budu opšteprihvaćeni standard. „Ima dosta igrača u automobilskoj industriji, a mi smo uvek cenili doprinos tehnologije koji im ona daje“, navodi Tark Lord iz kompanije Metaio, zadužene za stvaranje koncepta proširene stvarnosti (augmented reality).

Kompanija Audi već je lansirala i mobilnu aplikaciju, pomoću koje, korišćenjem ugrađene kamere u smartfonu, imamo priliku da saznamo informacije o više od 200 elemenata na automobilima tog proizvođača. Samo uperimo kameru ka nekom delu, i dobićemo informacije o njemu.

Aplikacije zasnovane na proširenoj stvarnosti ne moraju se nužno koristiti za servisiranje. One su idealne za proveru automobila na daljinu, preko internet konekcije. Na taj način vozač može da proveri nivo ulja, stanje tečnosti za vetrobran, količinu preostalog goriva, kao i druge korisne informacije o svom automobilu. Iako već sada postoje senzori za parkiranje, oni nisu zgodni baš svima, a Google Glass i aplikacije proširene stvarnosti mogli bi vozačima da daju i „širu“ sliku mesta na kojem se parkiraju, kako bi vozač to izvršio brže, bezbednije i lakše.

Naravno, do prihvatanja ovakvih stvari u širem smislu mora se dodatno istraživati i nadograđivati stečeno znanje, ali već sada imamo priliku da vidimo da Google Glass i projekti proširene stvarnosti mogu da imaju i te kako dobru primenu.

Leave a Reply