Početna Broj 164 Stvoren da služi damama – Acer Aspire V5 (Hot pink)

Stvoren da služi damama – Acer Aspire V5 (Hot pink)

Nežnim dizajnom u roze boji Aspire V 5 napravljen je da lepšem polu olakša svakodnevni rad u „muškom“ IT svetu

U svetu savremenih tehnologija muškarci su odavno zauzeli vodeće pozicije, s tendencijom da u „svom“ svetu ostanu izolovani od dama. S druge strane, nežniji pol je preuzeo dominaciju u dizajnu i modi. Kako bi pomirio dve suprotnosti, Acer je laptop Aspire V5 predstavio i u „ženskoj“ roze boji. Laptop ne morate ni da vidite pa da znate da je namenjen nežnijem polu, zahvaljujući „hot pink“ dodatku u nazivu. Kada ga dame vide, prvim reakcijama potvrđuju da proizvođač ovim modelom nije pogrešio ciljnu grupu i da može igrati kartom koju je stavio na sto.

Aspire V5 Hot Pink stiče simpatije nežnijeg pola već pri prvom kontaktu – ljubav na prvi pogled. Za neke devojke on je lep, za neke sladak, za neke možda i previše „ženski“. Ali ni za jednu damu sa kojom se sreo tokom našeg testa nije bio odbojan, potvrdivši tako da je Acer pogodio kada je dizajnom i bojom želeo da se izdvoji u moru „istih“ uređaja crnih i sivih dezena. Sa 14 inča velikim HD ekranom i bezmalo dva kilograma težine, ovaj laptop ne može stati u žensku torbicu, ali neće odudarati od popularnih „krpica“ među devojkama. Još nežnije „crte lica“ Aspire V5 pokazuje kada se laptop otvori, a roze boja u kontrastu je sa crnim tasterima velike tastature na kojoj je sve lako otkucati, čak i sa dugim noktima. Tome doprinosi i veliki prostor između tastature i donje ivice, čiju jednu trećinu zauzima veliki tačped, naravno roze boje.

39218953

U dizajn su se lepo uklopili i konektori, pa se sa strane mogu naći USB 2.0 priključci, dok su sa zadnje smešteni USB 3.0, HDMI i ostali izlazi za povezivanje sa velikim televizorima. Dame koje vole da snimaju puno slika svojim fotoaparatima sada ih mogu jednostavno prebaciti na laptop, jer Aspire V5 poseduje i čitač kartica. Za komunikaciju sa udaljenim prijateljicama i za kafu na daljinu tu je kamera od 1,3 megapiksela, uz mikrofon koji sasvim dobro „hvata“ sve glasove.

Kada su u pitanju hardverske i softverske performanse, Acer Aspire V5 Hot pink je običan laptop, što je i razumljivo, jer proizvođač nije želeo da mu dodatno podiže cenu. Na našem testu našao se model sa Linux operativnim sistemom, ali postoje i varijante sa Windows „pogonom“, pa čak i Windows 8, o čemu svedoči i Windows dugme na tastaturi. Njegovo srce čini Intel Pentium na 1,8 GHz, uz 4 GB RAM memorije i HDD od 500 GB skladišnog prostora. Zato, ako već tražimo manu ovom ciljano pravljenom laptopu, to su za današnje poimanje slab procesor i baterija koja mu iz četiri ćelije ne daje veliku autonomiju.

Acer Aspire V5
OS: Linux Boot-up
Procesor: Intel Pentium 2117U, 1,8 GHz
Memorija: 4 GB DDR3 RAM, 500 GB
Kamera: 1,3 Mpx
Ekran: LCD Acer CineCrystal, 14“, HD 1366 x 768
Povezivanje: Acer Nplify 802.11a/b/g/n, Bluetooth 4.0, HDMI, Display port, VGA, USB 2.0, USB 3.0, Čitač kartica
Ekstra: Boja, dizajn
Baterija: 4-cell Li-Polymer
Dimenzije: 340 x 21 x 240 mm, 1,85 kg
Cena: 47.990 RSD
www.acer.com

Leave a Reply