Početna Broj 164 Viša srednja klasa – Toshiba 40L7335DG

Viša srednja klasa – Toshiba 40L7335DG

LED, FullHD, 3D, Smart, WiFi, WiDi… postali su dostupni „svima“

U urbanim sredinama antena je postala stvar prošlosti. Signal stiže najrazličitijim putevima – preko kablovskog ili IPTV provajdera, putem specijalizovanih servisa ili povezivanjem TV-a sa „lokalnim“ izvorom (preko USB-a ili računara povezanog na TV). Preko TV-a se i muzika sluša. Ako ovome dodamo i mogućnost povezivanja na internet, dolazimo do činjenice da je TV postao centar zabave modernog domaćinstva.

Toshiba se može pohvaliti ispunjavanjem gore pomenutih „uslova“. Ovog meseca smo testirali njihov model iz više L7 serije, sa oznakom 40L7335DG. Njegova glavna karakteristika je FullHD ekran dijagonale (za većinu korisnika, idealnih) 40 inča. U pitanju je LCD panel sa ivičnim, tj. Edge osvetljenjem, koji je opremljen AMR 200 procesorom i omogućava odličnu reprodukciju brzih scena. Za reprodukciju tona zadužen je par stereo-zvučnika od po 10 vati, koji uz pomoć Audyssey tehnologije pružaju odličan audio-ugođaj.

Povezivanje drugih izvora signala kod ovog modela je mnogostruko i veoma jednostavno. Pre svega, od portova su prisutna 4 HDMI, 2 USB i po jedan SCART, komponentni i LAN priključak, kao i ležište za CI karticu. Osim ovoga, moguće je povezati TV i preko WiFi i WiDi konekcija. Dakle, svi preduslovi za dobru zabavu su tu.

Toshiba_L5-series_lifestyle-(2)

Brzina je bitna. Kao prvo, ovo je najbrži TV kada govorimo o „buđenju“ iz stand-by režima. Imaćete osećaj da se slika pojavila i pre nego što ste pritisnuli taster za uključivanje na daljinskom. Sâm daljinac je prilično glomazan, ali sadrži sve potrebne tastere. Nažalost, Toshiba nas nije obradovala dodatnim manjim upravljačem. Postoji aplikacija za telefone, ali je ona nedostupna korisnicima u Srbiji. TV ima dosta opcija za podešavanje slike i zvuka, što je svakako za pohvalu. Tu je i automatsko zatamnjivanje slike, ali preporučujemo vam da ga isključite.

Očekivano, modeli iz L7 serije pripadaju kategoriji pametnih TV-a. Toshibina Cloud TV platforma je zadovoljavajuća, ali ne bez mana. Pre svega, primećuje se manjak procesorske snage, pa se prilikom korišćenja oseća kašnjenje. Broj dostupnih aplikacija zavisi od zemlje u koji ste TV „smestili“. Tako smo primetili da je daleko veći broj dostupan Nemcima nego nama. Ipak, većina će biti zadovoljna sa 15-ak aplikacija dostupnih za naše tržište, jer je tu nekoliko najpopularnijih audio i video onlajn servisa, kao što su Skype, YouTube, Vimeo, Daily Motion, Deezer i dr. Tu je sasvim dobar pregledač veba. Za razliku od korejskih proizvođača, ovde nismo naišli na domaće aplikacije, ali ni na podršku za Facebook i Twitter.

TV poseduje dobar multimedijalni plejer, a tu je i mogućnost reprodukcije 3D sadržaja, koji se ostvaruje preko aktivnih naočara. Dva para stižu sa TV-om.

Toshiba_40L53xx_front_left

Toshiba 40L7335DG
Ekran: 40“, FullHD, AMR200,
Zvuk: 2x10W, Audyssey
Povezivanje: 4x HDMI, 2xUSB, CI, SCART, komponentni ulaz, digitalni i analogni audio-izlazi, PC, LAN, WiFi, WiDi
Smart opcije: da – Cloud TV, multimedijalni plejer
3D: da – aktivni
Tjuneri: analogni, digitalni: DVB-T, -C, -S
Cena: 69.999 RSD
www.toshiba.rs

Leave a Reply