Početna Broj 196 5 ključnih strategija za provajdere IT usluga sa ciljem izgradnje odnosa sa...

5 ključnih strategija za provajdere IT usluga sa ciljem izgradnje odnosa sa klijentom

Održavanje dobre veze sa klijentom nije lako, bez obzira na oblast poslovanja u kojoj se nalazite. Za provajdere IT usluga, snalaženje u konkurentnim uslovima tržišta, zajedno sa sve zahtevnijim klijentima, veoma je bitno uspostaviti efektivne prakse zadržavanja postojećih klijenata.

Mnogi provajderi IT usluga se nalaze u jedinstvenoj poziciji da povećaju lojalnost klijenata – i ujedno povećaju prihod i profit – nudeći klijentima optimizaciju infrastrukture i menadžment životnim ciklusom usluga.

Verovatno već imate neke od ovih ponuda, međutim u današnjem svetu mobilnosti, mnoštva podataka, klaud (eng: cloud) računarstva i IoT, pravo je vreme da razmislite i osvežite postojeću, novu i buduću optimizaciju i menadžment usluge.

Provajderi IT usluga već imaju jedinstven uvid u infrastrukturu njihovog klijenta, blisko sarađuju sa ključnim donosiocima odluka vezanih za IT sektor i poseduju detaljno znanje o rešenjima potrebnim kako bi korisnici postigli njihove poslovne ciljeve. Ponekad je potrebno samo par novih strategija kako si se prepravile usluge koje optimizuju klijentovu infrastrukturu, stvaraju dugoročnu efikasnost i podižu njihovo poslovanje na novi nivo. Ovo su 5 ključnih strategija koje morate razmotriti:

• Popis inventara: Cilj skoro svake optimizacije infrastrukture (IO) ili menadžmenta životnog ciklusa (MŽ) je poboljšanje efikasnosti klijentovih IT sredstava. Prvi korak u ovom procesu, na koji će se oslanjati mnoge buduće IO i MŽ inicijative, je popis klijentovih resursa, naročito ako se poslednji popis dogodio pre više od godinu dana. U današnje vreme sveprisutne mobilnosti, preuzimanja aplikacija sa interneta i problema vezanih za bezbednost informacija, mnoge kompanije nisu sigurne koji hardver i softver njihovi zaposleni koriste i kom tipu rizika su izloženi. Potpuni inventar bi trebao da uključuje desktop i laptop računare, mobilne uređaje i servere, kao i aplikacije i sve klaud usluge.

• Zadrži ili zameni: Upotrebite inventar listu kako bi odredili zastarela sredstva. Ako sistem ili program umanjuje performanse zaposlenih, predložite nadogradnju. Svakom klijentu, bez obzira koliko upoznat sa IT svetom, morate pokazati najnovija rešenja koja će mu pomoći da smanji troškove i kompleksnost poslovanja i pomoći im da postignu poslovne ciljeve.

• Konsolidujte centre i sisteme: Detaljno pogledajte centre za konsolidaciju podataka pre osvežavanja hardverskih i softverskih ciklusa. Povećanje obima posla sa manjim brojem servera smanjuje troškove struje i hlađenja, troškove održavanja i ulaganja u osnovna sredstva, poboljšava celokupnu stabilnost sistema i pojednostavljuje menadžment sistemom i bezbednost sistema.

• Menadžment identitetom: Upravljanje i zaštita identiteta korisnika je uvek predstavljalo ključni aspekt bezbednosti i funkcionisanja većine kompanije. Međutim, povezani zadaci – kao što su menadžment lozinki i sinhronizacija među mobilnim korisnicima, partnerima i klijentima – postaje još bitnije sa porastom privremenog zaposlenja i kratkoročnih ugovora.

• Menadžment zakrpama: Biranje, upravljanje i promena mnoštva zakrpa svake nedelje je komplikovan proces koji samo nekolicina krajnjih korisnika, naročito u manjim kompanijama, savlada. Za provajdere IT rešenja koji su popisali pun inventar, standardizovali sisteme i softver kao deo konsolidacije centra podataka i uspostavili procese za upravljanje identitetom, menadžment zakrpama je usluga koja nudi ono bez čega klijenti ne mogu da posluju.
Jedan tekst ne može pokriti sve korake i procese potrebne za uspostavljanje optimizacije infrastrukture i menadžment sredstvima. Međutim, provajderi IT usluga koji prate osnove kako bi stvorili usluge koje konstantno evoluirajuća mala i srednja preduzeća zahtevaju kako bi povećala svoju vrednost i izgradili odnose sa klijentima. Više detalja o najboljim rešenjima za vaše potrebe proverite kod www.apc.com/rs.

Leave a Reply