Početna Broj 198 Zverski dobar TV – TEST: Toshiba 43U6663DG Ultra HD TV

Zverski dobar TV – TEST: Toshiba 43U6663DG Ultra HD TV

Ukoliko želite televizor 4K rezolucije, ali vam nije potrebna velika dijagonala, onda Toshiba nudi veoma primamljivu varijantu u vidu vrlo modernog i odlično opremljenog modela

Toshiba je možda u problemima na globalnom nivou, ali TV odeljenje dokazuje da je itekako u stanju da kreira kvalitetan proizvod. U prilog toj tezi prilažemo novi 43U6663DG model, koji možda sadrži „broj zveri“ u sebi, ali broj koji je ipak najbitniji uopšte nije tako neprivlačan. Govorimo o ceni, koja iznosi svega tik nešto više od 500 evra! Za 43-inčni televizor 4K rezolucije, to nam deluje prilično povoljno.

Klasični LED televizori polako postaju „pase“ u odnosu na nove OLED modele i mnoštvo Quantum Super Ultra i slične modele. Stara dobra i proverena tehnologija dostiže punu zrelost, i upravo Toshiba uspeva da ponudi veoma skladan i, rekli bismo, dobro balansiran model, pod uslovom da vam je potrebna visoka rezolucija. Istina, sa dijagonalom od 43 inča, ipak je poželjnije da gledate televizor iz veće blizine kako bi kristalna jasnoća rezolucije od 3840 x 2160 piksela došla do punog izražaja. Sa druge strane, to čini televizor veoma upotrebljivim i u domenu kompjuterskog monitora.

Izrada je vrlo interesantna, budući da je okvir televizora izuzetno tanak, što se možda ne bi moglo reći za dubinu televizora. No, to bi zaista bilo traženje igle u plastu sena. Da li će vam se dopasti nožice pomerene daleko u stranu pitanje je, ali u suštini nemamo nikakvih posebnih primedbi na to. Situacija bi bila drugačija da je ovo televizor dijagonale od 55 do 65 inča, gde je razmak veliki, veći i od pojedinih TV komoda, ali ovde će televizor stati na praktično svaku površinu na koju poželite da ga postavite.
Opcije konekcija su zaista bogate i raznovrsne. Osim standardnih, klasičnih TV konektora raznih vrsta, zatičemo čak četiri HDMI priključka, dva USB 2.0 konektora, ali i jedan USB 3.0 port! Ne samo da je podržana direktna reprodukcija sa istih, već je moguće i direktno snimanje na eksternu USB memoriju. Uopšte, mogućnosti televizora su prilično velike, baš kao i broj opcija. Ugrađen je DVB-T2 tjuner, prisutan je veći broj modova za prikaz slike, a podržane su audio tehnologije kao što su DTS HD i DTS TruSurround uz nekoliko režima ekvilajzera za reprodukciju zvuka.

Za konekciju prema „spoljnom svetu“ zaduženi su LAN, kao i veoma interesantan WiFi, kojim se takođe možete povezati na internet. Jednom kada ste tamo, možete da uživate u gomili sadržaja i aplikacija. Između ostalog, podržane su YouTube i Netflix aplikacije, tako da su milijarde video klipova, filmova i serija na samo par klikova od vas. Interfejs je sasvim solidno rešen i nemamo većih zamerki na njega i fluidnost rada u praksi.

Toshiba je kreirala zaista dobar all-round televizor, koji nema izraženih nedostataka, a pogotovo u odnosu na cenu. Ukoliko vam treba 4K televizor, teško da možete pogrešiti sa ovim modelom. Jednostavno, ima sve što treba, i još ponešto povrh svega toga!

Toshiba 43U6663DG Ultra HD TV
Ekran: 4K Ultra HD 43“ LED
Smart TV
Digitalni tjuneri: DVB-T2/C/S2
Zvuk: 2x10W; Dolby Audio, DTS Dekoder: DTS HD + DTS TruSurround
Bežična veza: WiFi, Miracast
Ostalo: HDMI ARC, HDMI CEC, Teletekst
Priključci: LAN, HDMI x4, USB x3, Scart, VGA, CI+, Komponentni (YPbPr) ulaz, Kompozitni video/audio ulaz, Izlaz za slušalice
Dimenzije (ŠxVxD): 974 x 572 x 99 mm

Cena: 64,990 RSD
Kontakt: https://toshiba-tv.com/rs-sr

Leave a Reply