Početna Broj 199 Devet veličanstvenih

Devet veličanstvenih

Poznati sajam automobila u Frankfurtu – zvanično nazvan Internationale Automobil Ausstellung (IAA) – baca senku na slične događaje u Ženevi, Detroitu, Los Anđelesu ili Tokiju. Kako bi shvatili stvaran obim ovog događaja, Nemački proizvođači automobila, Volkswagen grupacija, Daimler-Benz i BMW grupacija – svaki zauzimaju svoju halu. Uprkos njihovom masivnom prisustvu, to nije sajam samo za domaće proizvođače, jer većina svetskih proizvođača predstavlja svoje modele. Zvanična tematika ove godine je „Budućnost sada“, i fokus je uglavnom na električnim vozilima. Električna vozila su u prvom planu, ali nisu jedina vozila na našoj listi vozila vrednih spomena.

Panasonic TV

Bentley Continental GT 2019
Tradicija je u velikoj meri prisutna kod ovog proizvođača automobila, što je bilo očigledno kada je povučena zavesa sa treće generacije Continental GT modela. Parkiran pored novog modela za 2018. godinu se nalazio Bentley R-type Continental Coupe iz 1953. godine i predstavlja najbrži automobil sa četvoro sedišta svog vremena.

TOP 5 App za bolje pamcenje

U potrazi za tim ciljem, Bentley je bazirao 2019 Continental GT modela na istoj arhitekturi na kojoj se oslanja novi Porsche Panamera: MSB arhitekturu roditeljske kompanije Volkswagen. Otprilike 83% tih delova je modifikovano radi korišćenje u „Conti“ kupeu. Lagana MSB platforma doprinosi celokupnoj uštedi od 100 kg do 130 kg u poređenju sa starim modelom, u zavisnosti od opreme. Ipak, sa težinom od 2.250 kg ovo i dalje nije lagan automobil.

Betley je želeo da ponašanje novog GT modela bude više sportski bez odricanja kvaliteta vožnje, tako da novi model koristi sličnu tehnologiju šasije sa Panamera modelom: kontrolne ruke napred i multilink pozadi, sa vazdušnim oprugama sa tri komore; adaptivnim amortizerima; aktivnim rol barovima na prednjoj i zadnjoj osovini. Sistem, nazvan Bentley Dynamic Ride, takođe ugrađivan na Bentayga SUV model, stalno podešava tvrdoću oslanjanja, čvrstoću karoserije i visinu vožnje, kako si izbalansirao vožnju, upravljanje i prianjanje prednje i zadnje osovine. Postoje četiri režima vožnje: Comfort, Sport, Custom i Bentley – poslednji režim predstavlja mešavinu vožnje i upravljanja koju preferiraju Bentley inženjeri.

Leave a Reply