Početna Broj 199 Devet veličanstvenih

Devet veličanstvenih

Poznati sajam automobila u Frankfurtu – zvanično nazvan Internationale Automobil Ausstellung (IAA) – baca senku na slične događaje u Ženevi, Detroitu, Los Anđelesu ili Tokiju. Kako bi shvatili stvaran obim ovog događaja, Nemački proizvođači automobila, Volkswagen grupacija, Daimler-Benz i BMW grupacija – svaki zauzimaju svoju halu. Uprkos njihovom masivnom prisustvu, to nije sajam samo za domaće proizvođače, jer većina svetskih proizvođača predstavlja svoje modele. Zvanična tematika ove godine je „Budućnost sada“, i fokus je uglavnom na električnim vozilima. Električna vozila su u prvom planu, ali nisu jedina vozila na našoj listi vozila vrednih spomena.

Panasonic TV

BMW M5 2018
Prvi BMW M5 je bio redak i još važnije, limuzina sa četvoro vrata koja je mogla da ostavi u prašini Korvete i Ferarije. Za 2018 godinu, M5 model baziran na G30 seriji predstavlja NASA svemirsku stanicu računara i senzora koje pogoni turbo V8 motor. To bi trebalo da zvuči impresivno, osim što luksuzne limuzine od dve tone koje ubrzavaju do 100 km/h isto kao i McLaren F1 nisu ništa novo.

TOP 5 App za bolje pamcenje

Za razliku od redovne Serije 5, M5 za 2018. godinu je revolucionarniji nego što to izgleda. To je prvi M5 sa pogonom na svim točkovima i bez manuelne transmisije. BMW-ov M xDrive sistem prenosi više snage na zadnje točkove i prenosi obrtni momenat kroz elektronski kontrolisan diferencijal sa ograničenim proklizavanjem, sličan onima na X5 M i X6 M modelima. Čak i u redovnom režimu, pogon na svim točkovima će omogućiti blago proklizavanje zadnje osovine radi mangupskih, ali bezbednih manevara na javnim ulicama. U 4WD Sport režimu sa kontrolom stabilnosti u M Dynamic režimu, ugao proklizavanja se širi, a više obrtnog momenta se prenosi na aktivni zadnji diferencijal. Za one prilike kada zaista želite da zapalite pneumatika, kontrola stabilnosti M5 modela se može potpuno isključiti u režimu vožnje samo na zadnje točkove.

Leave a Reply