Početna Broj 199 Devet veličanstvenih

Devet veličanstvenih

Poznati sajam automobila u Frankfurtu – zvanično nazvan Internationale Automobil Ausstellung (IAA) – baca senku na slične događaje u Ženevi, Detroitu, Los Anđelesu ili Tokiju. Kako bi shvatili stvaran obim ovog događaja, Nemački proizvođači automobila, Volkswagen grupacija, Daimler-Benz i BMW grupacija – svaki zauzimaju svoju halu. Uprkos njihovom masivnom prisustvu, to nije sajam samo za domaće proizvođače, jer većina svetskih proizvođača predstavlja svoje modele. Zvanična tematika ove godine je „Budućnost sada“, i fokus je uglavnom na električnim vozilima. Električna vozila su u prvom planu, ali nisu jedina vozila na našoj listi vozila vrednih spomena.

Ferrari Portofino 2018
Ferari ne predstavlja Kalifornijski san i fokus ovog proizvođača automobila je definitvno u Italiji. Potpuno novi 2018 Ferrari Portofino model predstavlja zvaničnu zamenu za Ferrari California T. Noseći ime malog grada na Italijanskoj rivijeri, Portofino će služiti kao Ferarijev početni model.

Najbolji telefoni 2019

Isto kao i California T, Portofino pogoni 3.9-litarski V8 motor sa dva turbo punjača, ali sa novim sistemom usisa vazduha, redizajniranim klipovima, ojačanim klipnjačama i poboljšanim izduvnim sistemom i potpuno novim softverom za upravljanje motorom. Ta poboljšanja omogućavaju postizanje visokih obrtaja i proizvodnju 591 konjskih snaga i 561 Nm obrtnog momenta. Ferari tvrdi da će Portofino ubrzavati do 100 km/h za samo 3.5 sekundi. Oni takođe tvrde da će novi model postizati maksimalnu brzinu veću od 320 km/h, ali ne žele da kažu tačnu cifru. To je 5+ km/h brže od California T modela.

Portofino takođe obuhvata mnoštvo funkcija za udobnosti i uživanje, kao što je „infotejnment“ sistem sa ekranom osetljivim na dodir i dijagonalom od 10.2 inča, elektro podesiva sedišta u 18 pravaca i elektro sklopiv tvrdi krov koji je čak moguće sklopiti dok se vozilo kreće malom brzinom. Par zadnjih „sedišta“ je i dalje tu i navodno su prostranije od skoro neupotrebljivih zadnjih sedišta u California T modelu.

Leave a Reply