Početna Broj 199 Devet veličanstvenih

Devet veličanstvenih

Poznati sajam automobila u Frankfurtu – zvanično nazvan Internationale Automobil Ausstellung (IAA) – baca senku na slične događaje u Ženevi, Detroitu, Los Anđelesu ili Tokiju. Kako bi shvatili stvaran obim ovog događaja, Nemački proizvođači automobila, Volkswagen grupacija, Daimler-Benz i BMW grupacija – svaki zauzimaju svoju halu. Uprkos njihovom masivnom prisustvu, to nije sajam samo za domaće proizvođače, jer većina svetskih proizvođača predstavlja svoje modele. Zvanična tematika ove godine je „Budućnost sada“, i fokus je uglavnom na električnim vozilima. Električna vozila su u prvom planu, ali nisu jedina vozila na našoj listi vozila vrednih spomena.

ATV & NAUTICA 2020

Ferrari Portofino 2018
Ferari ne predstavlja Kalifornijski san i fokus ovog proizvođača automobila je definitvno u Italiji. Potpuno novi 2018 Ferrari Portofino model predstavlja zvaničnu zamenu za Ferrari California T. Noseći ime malog grada na Italijanskoj rivijeri, Portofino će služiti kao Ferarijev početni model.

ATV & NAUTICA 2020

Isto kao i California T, Portofino pogoni 3.9-litarski V8 motor sa dva turbo punjača, ali sa novim sistemom usisa vazduha, redizajniranim klipovima, ojačanim klipnjačama i poboljšanim izduvnim sistemom i potpuno novim softverom za upravljanje motorom. Ta poboljšanja omogućavaju postizanje visokih obrtaja i proizvodnju 591 konjskih snaga i 561 Nm obrtnog momenta. Ferari tvrdi da će Portofino ubrzavati do 100 km/h za samo 3.5 sekundi. Oni takođe tvrde da će novi model postizati maksimalnu brzinu veću od 320 km/h, ali ne žele da kažu tačnu cifru. To je 5+ km/h brže od California T modela.

Portofino takođe obuhvata mnoštvo funkcija za udobnosti i uživanje, kao što je „infotejnment“ sistem sa ekranom osetljivim na dodir i dijagonalom od 10.2 inča, elektro podesiva sedišta u 18 pravaca i elektro sklopiv tvrdi krov koji je čak moguće sklopiti dok se vozilo kreće malom brzinom. Par zadnjih „sedišta“ je i dalje tu i navodno su prostranije od skoro neupotrebljivih zadnjih sedišta u California T modelu.

Leave a Reply