Početna Broj 199 Devet veličanstvenih

Devet veličanstvenih

Poznati sajam automobila u Frankfurtu – zvanično nazvan Internationale Automobil Ausstellung (IAA) – baca senku na slične događaje u Ženevi, Detroitu, Los Anđelesu ili Tokiju. Kako bi shvatili stvaran obim ovog događaja, Nemački proizvođači automobila, Volkswagen grupacija, Daimler-Benz i BMW grupacija – svaki zauzimaju svoju halu. Uprkos njihovom masivnom prisustvu, to nije sajam samo za domaće proizvođače, jer većina svetskih proizvođača predstavlja svoje modele. Zvanična tematika ove godine je „Budućnost sada“, i fokus je uglavnom na električnim vozilima. Električna vozila su u prvom planu, ali nisu jedina vozila na našoj listi vozila vrednih spomena.

Panasonic TV

Honda Urban EV Concept
Hondin slatki Urban EV koncept donosi malo Tokio šarma Nemačkom sajmu automobila, gde je prvi put predstavljen javnosti. Za razliku od nekih Japanskih izliva mašte, ovaj koncept postavlja prava za tehnologiju i dizajn koji će se pojaviti na budućim električnim vozilima ovog proizvođača. Hondin direktor Takahiro Hachigo je izjavio: „serijska verzija ovog modela će biti u Evropi 2019 godine“.

TOP 5 App za bolje pamcenje

Izgrađen na potpuno novoj platformi, ovo električno vozilo sa dvoje vrata je četiri inča kraći od Honda Jazz modela. Pozajmljujući ideje sa potpuno suprotnog kraja automobilskog spektra, koncept poseduje šarke na zadnjem delu, isto kao kod Rolls Royce. Ovo vozilo sa četiri sedišta je neobično u smislu da ima klupu na prednjem delu; osim toga, prednja i zadnja sedišta su presvučena različitom tkaninom. Zadnji sigurnosnih pojasevi sa izvlače iz centra, što bi trebalo da olakša ulazak i izlazak. Unutrašnjosti je obogaćena drvenim detaljima, uključujući veliki panel na tabli, unutar kog se nalazi široki instrument ekran. Takođe, postoje ekrani na gornjim panelima vrata – oni prikazuju sliku sa bočnih kamera za posmatranje unazad.

Na prednjem delu, u prostoru između prednjih svetala, gde se obično nalazi maska, sada se nalazi ekran koji je u stanju da prikaže poruke ostalim vozačima ili status baterije; zadnji kraj ima istu funkciju. Honda znak sa plavim pozadinskim osvetljenjem predstavlja oznaku koja će se od sada koristiti na svim EV modelima ovog brenda.

Urban EV je tipičan Japanski koncept i obuhvata digitalnog ličnog pomoćnika koji se naziva Honda Automated Network Assistant, koji uči od vozača tako što detektuje emocije u vozačevim odlukama. To zvuči sumnjivo, ali obožavamo dizajn ovog EV modela, koji uprkos malim dimenzijama uspeva da ne izgleda kao igračka.

Leave a Reply