Početna Broj 199 Devet veličanstvenih

Devet veličanstvenih

Poznati sajam automobila u Frankfurtu – zvanično nazvan Internationale Automobil Ausstellung (IAA) – baca senku na slične događaje u Ženevi, Detroitu, Los Anđelesu ili Tokiju. Kako bi shvatili stvaran obim ovog događaja, Nemački proizvođači automobila, Volkswagen grupacija, Daimler-Benz i BMW grupacija – svaki zauzimaju svoju halu. Uprkos njihovom masivnom prisustvu, to nije sajam samo za domaće proizvođače, jer većina svetskih proizvođača predstavlja svoje modele. Zvanična tematika ove godine je „Budućnost sada“, i fokus je uglavnom na električnim vozilima. Električna vozila su u prvom planu, ali nisu jedina vozila na našoj listi vozila vrednih spomena.

ATV & NAUTICA 2020

blank

Kia Proceed Concept
Čak iako Kia ne želi to da prizna, upravo je predstavila jedan od najlepših karavana u skorije vreme. Nazvan je Proceed koncept. Označen kao izdužen „hečbek“, možda predstavlja uvid u sledeću generaciju Kia Cee’d i Pro cee’d.

ATV & NAUTICA 2020

Pro cee’d koncept poseduje oblik koji Kia nikad ranije nije proizvela. Pomalo podseća, pogotovo napred, na Kia Stinger sportski sedan, dok stil karoserije podseća na Kia Optima Sportswagon, ali celokupan oblik je više zakrivljen i nakrivljen. Pored činjenice da ima četvoro vrata i prtljažnik, nema mnogo sličnosti sa trenutnim Cee’d modelom što ga čini sa čudnim izborom za pružanje uvida u buduće modele, ali Kia tvrdi da je predstavlja moguću verziju sa novi, vrhunski model u Cee’d porodici automobila.

blank

Sportska priroda koncepta je očigledna, a Kia tvrdi da želi da u budućnosti predstavi više modela sa impresivnim performansama. Lava Red boja, koja predstavlja kombinaciju crne, hromirano srebrne i crvene je dopunjena brojim crnim (moguće karbon) detaljima. Automobil sedi na aluminijumskim felnama od 20 inča, dok su bokovi naglašeni sa crnim „suknjicama“. Nisko profilni Kumho pneumatici upotpunjuju izgled automobila.

Leave a Reply