Početna Broj 199 Devet veličanstvenih

Devet veličanstvenih

Poznati sajam automobila u Frankfurtu – zvanično nazvan Internationale Automobil Ausstellung (IAA) – baca senku na slične događaje u Ženevi, Detroitu, Los Anđelesu ili Tokiju. Kako bi shvatili stvaran obim ovog događaja, Nemački proizvođači automobila, Volkswagen grupacija, Daimler-Benz i BMW grupacija – svaki zauzimaju svoju halu. Uprkos njihovom masivnom prisustvu, to nije sajam samo za domaće proizvođače, jer većina svetskih proizvođača predstavlja svoje modele. Zvanična tematika ove godine je „Budućnost sada“, i fokus je uglavnom na električnim vozilima. Električna vozila su u prvom planu, ali nisu jedina vozila na našoj listi vozila vrednih spomena.

Panasonic TV

Mercedes-AMG Project ONE
Ostvaren je inženjerski san: super sportski dvosed donosi efikasnu i potpuno opremljenu hibridnu tehnologiju Forume 1, direktno sa trkačke staze. Visoke performanse se ukratko opisuju sa preko 1.000 KS i maksimalnom brzinom preko 350 km/h. Automobil daje indikacije o tome šta očekivati od sledećih modela u serijskoj proizvodnji, mada je sve što je predstavljeno tehnološki izvodljivo.

Najbolji telefoni 2019

Pogoni ga jedan motor s unutrašnjim sagorevanjem i četiri elektro motora. Jedan elektro je u turbo punjaču, drugi je instaliran između motora i kartera, a dva preostala motora pogone prednje točkove. V6 motor od 1,6 litra se vrti do 11.000 obrtaja pomoću „super plus“ benzina, umesto trkačkog goriva pa zaostaje za F1 motorom, dok se elektromotori na prednjoj osovini vrte na 50.000 obrtaja (konkurencija je stigla tek do 20k). Do 200 km/h stiže za manje od šest sekundi.

Automatizovani 8-stepeni manuelni menjač je razvijen od nule, može da radi sam, a i vozač može preko dirki iza volana da određuje idealnu brzinu. Sve se prenosi na Mišelinove Pilot Sport Cup 2 dimenzija 285/35 ZR 19 napred, a 335/30 ZR 20 pozadi.

Leave a Reply