Početna Broj 199 Devet veličanstvenih

Devet veličanstvenih

Poznati sajam automobila u Frankfurtu – zvanično nazvan Internationale Automobil Ausstellung (IAA) – baca senku na slične događaje u Ženevi, Detroitu, Los Anđelesu ili Tokiju. Kako bi shvatili stvaran obim ovog događaja, Nemački proizvođači automobila, Volkswagen grupacija, Daimler-Benz i BMW grupacija – svaki zauzimaju svoju halu. Uprkos njihovom masivnom prisustvu, to nije sajam samo za domaće proizvođače, jer većina svetskih proizvođača predstavlja svoje modele. Zvanična tematika ove godine je „Budućnost sada“, i fokus je uglavnom na električnim vozilima. Električna vozila su u prvom planu, ali nisu jedina vozila na našoj listi vozila vrednih spomena.

Panasonic TV

Porsche Cayenne 2019
Predstavljen na domaćem terenu u Štutgartu, treća generacija Porsche Cayenne modela je ovde i može biti najvažnije predstavljanje ovog brenda već neko vreme. Poršeov kralj predgrađa je SUV vozilo (Sports-Utility Vehicle) sa velikim S i predstavlja model koji je zaslužan za veliki deo prihoda kompanije i omogućuje joj da i dalje proizvodi automobila za kojima svi žudimo.

TOP 5 App za bolje pamcenje

Naravno, Porše tvrdi da je Cayenne model mnogo sličniji 911 modelu neko ikad ranije i navodi sistem upravljanja na svim točkovima dostupan u sklopu dodatne opreme i pneumatike koji su širi pozadi. Međutim, činjenica da je Cayenne potekao od Audi MLB modularne longitudalne arhitekture, ali to nije loša stvar: Ova komponenta je mnogo lakša i naprednija od prethodne Cayenne PL71 platforme. Porše tvrdi da je novi modela 64 kg lakši, uprkos poboljšanom sadržaju, većoj bezbednost i dodatnom prostoru za putnike.

Bez velikog odstupanja od prethodnika, novi Cayenne model zaista izgleda fantastično: duži, niži, širi i sa većim točkovima. Najbolji deo je nazad, okarakterisan širokom, horizontalnom linijom zadnjih svetala koje podseća na Panamera model. Prtljažnik je porastao za više od 80 litara, a unutrašnjost je dovoljno prostrana za pet ljudi.

Leave a Reply