Početna Broj 199 Devet veličanstvenih

Devet veličanstvenih

Poznati sajam automobila u Frankfurtu – zvanično nazvan Internationale Automobil Ausstellung (IAA) – baca senku na slične događaje u Ženevi, Detroitu, Los Anđelesu ili Tokiju. Kako bi shvatili stvaran obim ovog događaja, Nemački proizvođači automobila, Volkswagen grupacija, Daimler-Benz i BMW grupacija – svaki zauzimaju svoju halu. Uprkos njihovom masivnom prisustvu, to nije sajam samo za domaće proizvođače, jer većina svetskih proizvođača predstavlja svoje modele. Zvanična tematika ove godine je „Budućnost sada“, i fokus je uglavnom na električnim vozilima. Električna vozila su u prvom planu, ali nisu jedina vozila na našoj listi vozila vrednih spomena.

Panasonic TV
Salon de Francfort 2017

Renault Symbioz Concept
Zar ne možemo svi da se slažemo? Ne ljudi, to se nikad neće desiti – mislimo na naše stvari? Možda će u budućnosti sve naše stvari sarađivati sa nama i jedna sa drugom. Renault nastavlja da proširuje „internet-of-things“ priču na sajmu automobila u Frankfurtu sa svojim Symbioz konceptom, autonomnim i potpuno električnom limuzinom koja takođe može da vam posluži kao soba u vašem domu.

Ne štedeći za predstavljanje na sajmu automobila u Frankfurtu, Renault je napravio modernu kuću koju je povezao sa svojim Symbioz konceptom. U skladu sa „zelenom“ inicijativom, Symbioz pogoni potpuno električnih pogonski sklop. Dva električna motora na zadnjoj osovini pogone zadnje točkove, dok se baterije nalaze u podu automobila. Renault vidi budućnosti električnih vozila kao mobilna pakovanja električne energije koja mogu imati duplu ulogu za vozila i kuću, što predstavlja ideju koja pogodni mnoga električna vozila i koncepte na gorivne ćelije, tokom protekle dve decenije. Kao primer toga, Renault tvrdi da Symbioz može privremeno napajati stvari u vašem domu, tokom skupe tarife ili u slučaju nestanka struje.

TOP 5 App za bolje pamcenje

Kao vozilo, takođe može prepoznati različite vozače i putnike i ispuniti njihove, prethodno podešene, želje. Kako se to razlikuje od onoga što automobili danas rade? Ipak, niko vas ne sprečava da uvezete vaš automobil u dnevni boravak (neki ljudi to već rade) ili da koristite vozilo kao vaš lični modul za bekstvo. Razlike će se pojaviti u zavisnosti od primene ove pametne tehnologije.

Nije objavljen datum prodaje ove Renault vizije, ali s obzirom da se pametni uređaji već povezuju sa automobila radi starta na daljinu i naprednog planiranja putovanja, promena je polako počela. Video prezentacija kompanije nam izgleda kao da predstavlja divnu i bajnu viziju, ali sa malo detalja od stvarnom koncept vozilu.

Leave a Reply