Početna Broj 193 TEST: ASUS Radeon RX 470 Strix – Ideal srednje klase

TEST: ASUS Radeon RX 470 Strix – Ideal srednje klase

Utisci o AMD Polaris karticama su podeljeni, ali Radeon RX 470 svakako spada u onu stranu koja nije razočarala

ATV & NAUTICA 2020

Plus
+ Odlilčna za Full HD igranje
+ Vrlo tiha zahvaljujući kuleru
Minus
– Moguće trotlovanje pri opterećenju
– Cena viša od konkurencije

AMD je puno obećavao kada su Polaris grafičke karte u pitanju (RX 480, RX 470 i RX 460). Koliko je toga uspeo, teško je reći u ovom trenutku, ali je sigurno da je ceo projekat izveden vrlo ambiciozno. Nekako se srednji model pokazao najzanimljivijim u odnosu cene i mogućnosti, naročito pošto nije gromoglasno najavljivan.

ATV & NAUTICA 2020

RX 470 Strix se bazira na istoimenom AMD čipu, koji je ASUS oplemenio svojim Strix kulerom sa dva ventilatora, namenjenim ovoj klasi grafičkih karti. Na taj način je stvorena odlična kombinacija solidnih performansi i odlične kulture rada, sa praktično nečujnim ventilatorima, što će mnogi itekako ceniti.

DirectX 12 i dolazi i nikako da dođe; ima igara sa deklarativnom podrškom, ali bez opipljivih benefita od ove tehnologije. No, to ne znači da nećete imati čime da uposlite kartinih 4 GB GDDR5 memorije sa kojima GPU komunicira putem 256-bitne magistrale. ASUS je taktove postavio na 6600 MHz za memoriju, odnosno 1250 i 1270 MHz za GPU, zavisno od režima rada (Gaming i OC modovi, respektivno). Nove karte imaju dinamičke klokove i tu postoji veliki problem – budući da karte nikako nisu štedljive, može doći do pregrevanja i trotlovanja, odnosno obaranja taktova i performansi u režimima velikih opterećenja, što je zajednička boljka Polaris GPU-ova…

Leave a Reply