Početna Broj 174 Jednostavno rečeno, Super motor – Midual Type 1

Jednostavno rečeno, Super motor – Midual Type 1

Luksuz na dva točka, sa brutalnom snagom

Panasonic TV

Francuski proizvođač motora, Midual, je izbacio svoj prvi motorcikl pod nazivom Type 1 koji nas je ostavio zapanjene. Ono što nas je zapanjilo, nije njegov sportski a ni roadster izgled (mada da budemo iskreni i to je ostavilo lep utisak), već njegov ogromni rezervoar koji je ispunjen raznim meračima.

Rezervoar je prepun raznih analognih merača, što možda i nije najbolja ideja, ali ipak izgleda super. Iskreni da budemo ovo je verovatno najbolja stvar koju je bilo koji proizvođač motora uradio do sada i nešto što nećete videti na motorima koji se proizvode u velikim količinama.

ATV & NAUTICA 2020

Type 1 pokreće flat-twin motor od 1.036cc sa tečnim hlađenjem i sa maksimalnih 8800 obrtaja, koji proizvodi pristojnih 104 konja na 8000 obrtaja i ima obrtnu silu od 100Nm na 5300 obrtaja, a povezan je sa šestostepenim menjačem i ima aluminijumski jednodelni ram. Da spomenemo još neke karakteristike, a to su Ohlins vešanje napred (FGRT viljuška) i pozadi (cantilever TTX 36 amortizer), 17-inčni tubeless točkovi, Brembo disk kočnice (prednji kočioni sistem ima diskove prečnika 320mm, dok kočioni sistem koji se nalazi pozadi koristi diskove prečnika 245mm), multi-plate kvačilo, swingarm od livenog aluminijuma, elektronsko paljenje motora, dvostruki uljani radijator, podesivi ugao glave od 24 do 25 stepeni i rezervoar zapremine 14 litara uz mogućnost da prilagodite izgled motora kao iz mašte. Kada smo već spomenuli veličinu točkova, samo da dodamo da Type 1 koristi Michelin gume i to 120/70 x 17 (prednja guma) i 180/55 x 17 (zadnja guma). Težina motora sa standardnom opremom, punim rezervoarom i svim ostalim stvarima da bi motor mogao da se vozi (kao na primer što su ulje i tečnost za hlađenje) je 239 kilograma.

CréditPhoto_FrédéricChobard

Leave a Reply