Početna Broj 174 LEWIS HAMILTON

LEWIS HAMILTON

Završena sezona Formule 1 2014.

blank
Panasonic TV

Pobedom u Abu Dhabiju, vozač Mercedesa Lewis Hamilton osvojio je drugu titulu šampiona sveta u Formuli 1.

Lewis Carl Davidson Hamilton ugledao je svet 7. januara 1985. Rođen je mestašcetu Stevenage, gde se obožava fudbal, a motosport se gleda samo kada je neko od lokalaca u borbi za titulu. Možemo slobodno reći da se u poslednje vreme baš nisu nagledali fudbala.

ATV & NAUTICA ATV

Hamilton nije previše omiljen u Velikoj Britaniji iako pobedama i sjajnim vožnjama dodatno širi slavu ove imperije. Mnogo je mogućih razloga za to, ali kako god, sigurno ga nećete videti kod kraljice na prijemu posle ovog uspeha.

Ako je Niko Rozberg miran i povučen, strereotip za nemačku poslovičnost, Luis Hamilton je sve suprotno što možete da zamislite od toga. On ima „celebrity“ devojku, Nicole Scherzinger, voli da pravi lude manevre koji drugim vozačima ne bi pali ni na pamet, a jedino što ne voli je da propušta žurke i pojavljivanja na crvenom tepihu.

F1AbuDhabi2014_JK1653674

Hamilton je već bio šampion 2008. ali tada kao golobradi vozač McLarena, nepoznanica celom svetu. A onda su krenule priče kako je njegov otac prodao sve da bi mu pomogao, a navodno, kada se obogatio, Luis mu je okrenuo leđa. Takođe, činjenica da ima stanove u Monaku i Švajcarskoj, pa ne plaća porez Britaniji, ne pomaže njegovom statusu u toj državi.

Uvek samouveren, pa čak i na granici arogancije, Hamilton se obratio svetu i konkurenciji nakon velikog trijumfa.

„Morate da idete godinu po godinu. Ali, nikada ne smete da budete zadovoljni, morate uvek da želite više pobeda i više titula. Naravno da želim još titula. Definitivno želim još titula. Naravno da je prva uvek posebna, ali ovo je ipak draže. Pobedio sam sjajnog rivala nakon što sam dosta zaostajao za početku sezone. Takođe, sazreo sam i kao čovek i kao vozač i sada umem sve to da upijem“, izjavio je Hamilton.

Za Lewisa ne postoje prepreke koje su neprelazne, ne postoji stvar koja ne može biti učinjena. Jedini gas za koji njega postoji je pun gas. Svaka njegova pobeda je malo umetničko delo, a ako bi mogao sve ostale konkurente da pobedi za krug, on bi to rado i učinio. Za njega, jedno je sigurno: možete ga voleti ili ne, ali ne možete ostati ravnodušni na to kako upravlja Mercedesom.

Leave a Reply