Početna Gadgets HP Slate Android tablet

HP Slate Android tablet [MWC2013]

blank
ATV & NAUTICA ATV

HP je danas najavio HP Slate tablet baziran na Jelly Bean verziji Android operativnog sistema. Pored pristupačne cene, tablet omogućava korisnicima lak pristup Google mobilnim servisima.

Sa dijagonalom ekrana od 7 inča (17,78cm) i težinom 368 grama, HP Slate je pouzdan pratilac spakovan u kućište od nerđajućeg čelika sa dve kolorne kombinacije na poledjini – sivom i crvenom.To je takođe i prvi tablet na tržištu sa ugrađenim Beats Audio sistemom, koji pruža pravo uživanje u slušanju muzike preko tableta.

ATV & NAUTICA 2020

HP Slate omogućava korišćenje Google-ovih servisa, kao što su Google Now, Google Search, Gmail, Youtube, Google Drive i Google+Hangouts za video četovanje više osoba, kao i pristup aplikacijama i drugim digitalnim sadržajima kroz Google Play.

HP Slate se pridružuje nedavno predstavljenom modelu HP Chromebook u HP-ovoj nameri da pruži korisnicima i Google iskustvo u korišćenju uređaja.

Ponuda HP-ovih tableta poklapa se sa dolaskom Toresa na čelo globalne poslovne jedinice za mobilne uređaje, formirane u septembru prošle godine. Tores se priključio HP-u prelaskom iz Nokije, gde je kao izvršni potpredsednik kompanije nadgledao MeeGO proizvode i platformu.

Pristupi i uživaj

HP Slate ima ARM Dual Core Cortex-A9 procesor na 1,6 GHz, što ga čini brzim i efikasnim. Integrisani bežični modul omogućava korisnicima pristup mejlu, internetu i najbitnijim aplikacijama, dok HFFS (High-aperture-ratio Field Fringe Switching) panel daje mogućnost širokih uglova gledanja dokumenata, igrica, fotografija i videa, čak i napolju, na dnevnoj svetlosti.

HP Slate ima kameru od 3 megapiksela pozadi i VGA kameru spreda za četovanje, pravljenje fotografija i snimanje videa.

Uz HP ePrint(2) aplikaciju, korisnici mogu lako da štampaju dokumenta dok su kod kuće ili u pokretu, a zahvaljujući ekskluzivnom servisu omogućeno je direktno štampanje iz većine instaliranih aplikacija. Korišćenjem mikro USB porta, moguće je lako prebaciti fajlove, a paket aplikacija koji dolazi sa uređajem kreće se od ekskluzivnih video igrica do alata za rad.

HP će omogućiti niz jednostavnih, lako dostupnih alata i resursa, kako bi pomogao korisnicima da iskoriste sve prednosti koje HP Slate7 nudi. Pored telefonske i onlajn podrške koja ide uz ovaj uređaj, HP nudi svojim korisnicima mogućnost da prošire i produže garanciju uz HP Care Pack servise. HP Slate7 korisnici će imati mogućnost da zaštite svoju investicijudvogodišnjim paketom HP CarePack za 29€ ili dvogodišnjim HP CarePack-om sa zaštitom od slučajnog oštećenja (Accidental Damage Protection – ADP) za 49€.

Cene i dostupnost

HP Slate će biti dostupan u odredjenim zemljama Evrope, Bliskog Istoka i Afrike od maja, sa početnom cenom od 149€.

Dodatne informacije o HP Slate7 su dostupne na  www.hp.com/slate.