Početna Gadgets HP Slate Android tablet

HP Slate Android tablet [MWC2013]

HP je danas najavio HP Slate tablet baziran na Jelly Bean verziji Android operativnog sistema. Pored pristupačne cene, tablet omogućava korisnicima lak pristup Google mobilnim servisima.

Sa dijagonalom ekrana od 7 inča (17,78cm) i težinom 368 grama, HP Slate je pouzdan pratilac spakovan u kućište od nerđajućeg čelika sa dve kolorne kombinacije na poledjini – sivom i crvenom.To je takođe i prvi tablet na tržištu sa ugrađenim Beats Audio sistemom, koji pruža pravo uživanje u slušanju muzike preko tableta.

HP Slate omogućava korišćenje Google-ovih servisa, kao što su Google Now, Google Search, Gmail, Youtube, Google Drive i Google+Hangouts za video četovanje više osoba, kao i pristup aplikacijama i drugim digitalnim sadržajima kroz Google Play.

HP Slate se pridružuje nedavno predstavljenom modelu HP Chromebook u HP-ovoj nameri da pruži korisnicima i Google iskustvo u korišćenju uređaja.

Ponuda HP-ovih tableta poklapa se sa dolaskom Toresa na čelo globalne poslovne jedinice za mobilne uređaje, formirane u septembru prošle godine. Tores se priključio HP-u prelaskom iz Nokije, gde je kao izvršni potpredsednik kompanije nadgledao MeeGO proizvode i platformu.

Pristupi i uživaj

HP Slate ima ARM Dual Core Cortex-A9 procesor na 1,6 GHz, što ga čini brzim i efikasnim. Integrisani bežični modul omogućava korisnicima pristup mejlu, internetu i najbitnijim aplikacijama, dok HFFS (High-aperture-ratio Field Fringe Switching) panel daje mogućnost širokih uglova gledanja dokumenata, igrica, fotografija i videa, čak i napolju, na dnevnoj svetlosti.

HP Slate ima kameru od 3 megapiksela pozadi i VGA kameru spreda za četovanje, pravljenje fotografija i snimanje videa.

Uz HP ePrint(2) aplikaciju, korisnici mogu lako da štampaju dokumenta dok su kod kuće ili u pokretu, a zahvaljujući ekskluzivnom servisu omogućeno je direktno štampanje iz većine instaliranih aplikacija. Korišćenjem mikro USB porta, moguće je lako prebaciti fajlove, a paket aplikacija koji dolazi sa uređajem kreće se od ekskluzivnih video igrica do alata za rad.

HP će omogućiti niz jednostavnih, lako dostupnih alata i resursa, kako bi pomogao korisnicima da iskoriste sve prednosti koje HP Slate7 nudi. Pored telefonske i onlajn podrške koja ide uz ovaj uređaj, HP nudi svojim korisnicima mogućnost da prošire i produže garanciju uz HP Care Pack servise. HP Slate7 korisnici će imati mogućnost da zaštite svoju investicijudvogodišnjim paketom HP CarePack za 29€ ili dvogodišnjim HP CarePack-om sa zaštitom od slučajnog oštećenja (Accidental Damage Protection – ADP) za 49€.

Cene i dostupnost

HP Slate će biti dostupan u odredjenim zemljama Evrope, Bliskog Istoka i Afrike od maja, sa početnom cenom od 149€.

Dodatne informacije o HP Slate7 su dostupne na  www.hp.com/slate.