Početna Gadgets Huawei Ascend P2 ruši sve rekorde sa svojih 150 Mbps brzinom prenosa...

Huawei Ascend P2 ruši sve rekorde sa svojih 150 Mbps brzinom prenosa [MWC2013]

blank
ATV & NAUTICA 2020

Huawei, vodeći globalni provajder rešenja informacione i komunikacione tehnologije (ICT), danas je na MWC (Mobile World Congress) predstavio HUAWEI Ascend P2, najbrži pametni telefon na svetu. Ascend P2 poseduje četvorojezgarni procesor koji radi na 1.5 GHz i LTE Cat 4 pružajući ultra brzo internet iskustvo, sa brzinom preuzimanja do 150 Mbps. Nastavljajući modni trend serije Ascend P, novi Huawei Ascend P2 je samo 8.4mm tanak sa beskrajnim ivicama, 4.7-inčnim IPS HD “touch” displejom sa drugom generacijom Corning® Gorilla® Glass, i biće dostupan u crnoj i beloj boji.

“Ascend P2 je savršena kombinacija elegancije i snage, i još jedan dokaz da nema potrebe da pravite kompromis kada želite savršen pametni telefon. On je dokaz izuzetnog “smartphone” iskustva i vrhunske tehnologije na koju smo se obavezali da ćemo dovesti do potrošača širom sveta”, rekao je Ričard Ju, generalni direktor Huawei Consumer Business Group.

ATV & NAUTICA 2020

Huawei Ascend P2 će se od juna naći u prodaji u Francuskoj kroz operatera Orange.
“Zadovoljstvo nam je da radimo ponovo sa Huawei-jem i da omogućimo našim klijentima da imaju lakši i brži pristup svim svojim omiljenim sadržajima”, rekao je Iv Maitre, viši potpredsednik, Mobilni uređaji i Multimedija, Orange. “Mi smo impresionirani dizajnom i radujemo se što ćemo Ascend P2 staviti u ruke potrošača što je pre moguće.”
“Tehnološke mogućnosti HUAWEI Ascend P2 će omogućiti našim klijentima da imaju najbrži pristup svim svojim sadržajima, sa brzinama do 150 Mbps na našoj novoj 4G mreži “, rekao je Firenca Paour, direktor marketinga , Orange Francuska.

HUAWEI Ascend P2 radi na Android 4.1 operativnom sistemu, sa Huawei sopstvenim Emotion UI 1.5. Pokreće ga “quad core” procesor od 1,5 GHz i podržan je baterijom od 2420 mAh. Ascend P2 preuzima HD filmove za nekoliko minuta, a učitava video, web stranice, pesme ili e – ​​knjige u sekundi. Huawei-jevo vlasništvo “brze razmene” podržava upload i download dva do tri puta brže nego kod drugih smart telefona u Wi-Fi okruženju. Sa svojim NFC modulom koji će biti dostupan u pojedinim zemljama, Ascend P2 omogućuje e – plaćanja, a može da deluje i kao elektronska karta. Huawei-jev jedinstveni sistem brze i moćne kontrole ( QPC) i automatski diskontinualni prijem ( ADRX ) kod tehnologije uštede snage, smanjuje potrošnju energije za 30 %, a vreme punjenja za više od 25 % u odnosu na druge smart telefone.

Nastavljajući modni fokus Huawei Ascend P smart telefona, HUAWEI Ascend P2 evocira sliku beskonačnog bazena sa svojim besprekornim, elegantnim dizajnom i vijugavim konturama. Korišćenje in-cell tehnologije, njegov LCD 4,7-inčni HD IPS ekran osetljiv na dodir, pri čemu je i impresivno tanak, svega 8.4mm. Njegova ‘Magic Touch’ opcija omogućava poboljšan odziv ekrana, čak i sa rukavicama, i instant prevod teksta i Wikipedia pretraživanja sada mogu da se urade na jednom prozoru sa “pametnim čitanjem”. Ekran takođe kalibriše njegovu osvetljenost automatski pod bilo kojim svetlosnim uslovima, što omogućava korisnicima da obavljaju bilo koju funkciju, pod bilo kojim svetlom.

HUAWEI Ascend P2 obezbeđuje optimalne fotografije i video funkcije uključujući 13 MP BSI zadnju kameru sa HDR i 1,3 MP prednja kamera za podršku autoportreta i video snimanja. Taster kamere sa strane na telefonu omogućava trenutni pristup slikanju, kliknite jednom za kameru da se aktivira i drugi put za slikanje. Sa naprednim algoritmom Huawei kamera, HD slike mogu biti usnimljene čak i u lošijim uslovima. Auto prilagođavanje režima dodatno će omogućiti da Ascend P2 proizvede fotografije koje pariraju profesionalnim kamerama.

Huawei Emotion UI, dostupan na Ascend P2 je jednostavan za korišćenje i prilagođavanje. UniHome Funkcija kombinuje kućne panele sa glavnim menijem, dok HUAWEI-jev patentiran “Me Widget” bolje iskorišćava ekran kombinujući sve informacije i funkcije koje su vam potrebno u jednom, prilagodljivom elementu. Emotion UI je takođe preinstaliran sa smart funkcijom koja podržava podatake u realnom vremenu, praćenje saobraćaja, automatsko stavljanje na crnu listu i blokiranje, periodični sistem čišćenja i spontan izlazak iz nekorišćenih programa i keš obezbeđenje, pored anti-virus zaštite, uštede energije, zaštita privatnosti, softver za upravljanje, i još mnogo toga.

Ascend P2 će biti globalno dostupan sredinom 2013.

354943 huawei-ascednt-p2