Početna Home LG predstavlja predstavlja novu liniju smart televizora na najvećem sajmu potrošačke elektronike

LG predstavlja predstavlja novu liniju smart televizora na najvećem sajmu potrošačke elektronike

blank
ATV & NAUTICA ATV

Novom linijom smart televizora LG omogućio jednostavnije i intuitivnije korisničko iskustvo

LG Electronics (LG) će na ovogodišnjem Sajmu potrošačke elektronike U Las Vegasu predstaviti novu liniju CINEMA 3D Smart televizora koji nude lakši pristup sadržaju, kao i unapređeni Magic Remote daljinski upravljač za jednostavnije i intuitivnije korisničko iskustvo. Posetioce u Las Vegasu očekuje veliki broj modela, od Ultra HD televizora, dijagonale 84 inča, do OLED televizora od 55 inča.

ATV & NAUTICA ATV

„Kompanija LG uvek nastoji da potrošačima širom sveta pruži najbolje korisničko iskustvo“, izjavio je Havis Kwon, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Electronics Home Entertainment. „Kada je u pitanju unapređenje Smart TV platforme ne pristajemo na kompromise. Upravo zbog toga, uvereni smo da će nova linija televizora za 2013. godinu premašiti sva očekivanja i još jednom potvrditi lidersku poziciju kompanije LG.“

LG_Smart TV_Foto 3

Smart Home interfejs je unapređen i sada poseduje i My Interest Cards specijalni folder za aplikacije i druge sadržaje, zahvaljujući kojem ćete lakše i jednostavnije pristupiti svemu onome što vas interesuje. My Interest Cards folder možete sami prilagoditi svojim potrebama. Nova linija donosi unapređeni proces deljenja sadržaja između uređaja zahvaljujući Tag On funkcije. Dovoljno je samo približiti smart telefon ili neki drugi uređaj, koji poseduje ovu opciju, NFC (Near Field Contact) nalepnici na CINEMA 3D Smart televizoru. Nova linija uređaja za 2013. godinu takođe podržava i LG Cloud servis.

Magic Remote daljinski upravljač je redizajniran za fino podešavanje sadržaja i navigaciju kroz meni, čineći interakciju još jednostavnijom. Uređaj, naravno, i dalje poseduje osnovne kontrolne mogućnosti koje je imao i do sada. Zahvaljujući pointing opciji, Magic Remote je idealan upravljač za igrice koje zahtevaju pokret tela. Točkić omogućava korisnicima da jednostavno prolaze kroz različite menije, kao i da koriste opciju zumiranja kada su u pitanju internet stranice ili korišćenje aplikacija, kao što je Google Maps. Voice Mate funkcija je nova opcija pretraživanja, koja simultano filtrira rezultate pretrage sa LG Smart TV platforme – od VoD (Video on Demand) servisa, preko interneta do eksternih uređaja.

Nova linija LG televizora prepoznatljiva je po minimalističkom CINEMA SCREEN dizajnu. Značajno manji ram televizora kao i inovativno, elegantno i funkcionalno Magic Stand postolje upotpunjuju CINEMA SCREEN dizajn, doprinoseći opštem utisku da uređaj lebdi u prostoru.

Kompanija LG Electronics je nedavno dobila čak deset prestižnih CES nagrada za inovacije. Dobitnik priznanja za najbolji video displej u industriji, LG Ultra HD televizor, poseduje impresivni kvalitet slike zahvaljujući ekranu rezolucije 3840×2160 piksela, koja je četiri puta veća od rezolucije svih postojećih Full HD televizora. Ovakav kvalitet LG Ultra HD televizor duguje naprednom Triple XD Engine sistemu, koji omogućuje superiornu reprodukciju boja i pruža neverovatno precizan prikaz najsitnijih detalja. Dodatno, Resolution Upscaler Plus tehnologija, koju je LG razvio i pre ovog modela,omogućuje da slike iz drugih izvora kao što su eksterni hard diskovi ili internet sajtovi budu prikazane kvalitetnije i sa više detalja. Takođe, model 55LA6900 koji pripada novoj 3D Smart TV liniji uređaja je u decembru dobio i EPD deklaraciju (Environmental Product Declaration), koju dodeljuje Underwriters Laboratories Inc. Ovaj model izdvaja izuzetna energetska efikasnost i eco-friendly karakteristike.

LG_Smart TV_Foto 2