Početna Trends MasterPass- Budućnost digitalnog plaćanja

MasterPass- Budućnost digitalnog plaćanja [MWC2013]

blank
ATV & NAUTICA ATV

MasterPass pruža potrošačima bolji način za plaćanje dok istovremeno unapređuje i pojednostavljuje šoping iskustvo u fizičkim radnjama i na internetu

 Kompanija MasterCard je danas na Svetskom kongresu mobilnih tehnologija predstavila MasterPassTM– budućnost digitalnog plaćanja. MasterPass je digitalni servis koji korisnicima daje mogućnost korišćenja bilo koje platne kartice ili uređaja koji podržava plaćanje kako bi otkrili poboljšana šoping iskustva koja su jednostavna koliko i pritiskanje, prislanjanje kartice ili dodir – na internetu, u radnji ili bilo gde.

ATV & NAUTICA 2020

„Svi uređaji postaju uređaji za kupovinu“, rekao je Ed Meklaflin, Direktor Sektora za platne tehnologije u razvoju u kompaniji MasterCard. „MasterPass spaja sve načine na koje mi vršimo plaćanja, od tradicionalnih plastičnih kartica do digitalnih novčanika, i daje potrošačima priliku da izvrše plaćanje sa bilo kog mesta na kome se nalaze u jednom jednostavnom koraku“.

MasterPass je evolucija PayPass Wallet usluge, koja je najavljena u proleće 2012. godine i koju su kao pilot projekat koristili određeni trgovci i banke- izdavaoci kartica. Potrošači širom sveta će od sada moći da se prijave za ovu uslugu preko finansijskih institucija u Australiji i Kanadi do kraja marta, a u Sjedinjenim Američkim Državama i Velikoj Britaniji tokom proleća, odnosno leta. Pored toga, dostupnost MasterPass usluge će se tokom 2013. godine proširiti i na druga tržišta širom sveta, uključujući: Belgiju, Brazil, Kinu, Francusku, Italiju, Holandiju, Singapur, Španiju i Švedsku.

MasterPass paket usluga uključuje:

  • MasterCard usluge plaćanja koje trgovcima pružaju dosledan način za prihvatanje elektronskih uplata bez obzira na to gde se potrošač nalazi. Za plaćanja u radnji, bilo na kasi ili među rafovima, MasterPass usluga će podržavati korišćenje NFC tehnologije, QR kodova, oznaka, i mobilnih uređaja upotrebljenih na prodajnom mestu. Za kupovine preko interneta, MasterPass usluga potrošačima obezbeđuje jednostavan proces plaćanja eliminišući potrebu za unošenjem detaljnih informacija o adresi za slanje i o samoj kartici uz svaku kupovinu.
  • Novčanike povezane sa MasterPass uslugom, koji omogućavaju bankama, trgovcima i partnerima da ponude sopstvene usluge novčanika. Potrošači mogu na siguran način da smeštaju podatke o platnim karticama, adresarima i ostale informacije u sigurnom oblaku koje čuva strana kojoj oni veruju. Novčanik je otvoren, što znači da osim MasterCard platnih kartica, potrošači mogu da koriste debitne, kreditne i pripejd kartice i drugih kartičarskih robnih marki.
  • Dodatnu vrednost usluge MasterPass, koja obogaćuje šoping iskustvo pre, tokom i nakon plaćanja. Ovde će biti uključene dodatne informacije kao što je stanje na računu i obaveštenja u realnom vremenu, programi vernosti, kao i neprocenjive ponude i iskustva.

„Najuspešniji proizvodi za plaćanje naredne generacije će svojim dizajnom uzimati u obzir širi spektar interesnih strana i dozvoljavaće im da utiču na korisničko iskustvo u skladu sa njihovim poslovnim potrebama i dinamikom industrije koja se neprestano razvija. MasterPass usluga odražava ovu savremenu osetljivost prema agnostičnom dizajnu, ali koristi snagu koju samo globalna mreža može da osigura“, rekla je Patricija Hjuit, direktorka u Debit Advisory Services sektoru u kompaniji Merkator Advisory Group.

MasterPass Logo MasterPass at POS MasterPass on Tablet