Početna FOTO / VIDEO Ne propustite nijedan trenutak uz nove Sony fotoaparate

Ne propustite nijedan trenutak uz nove Sony fotoaparate

Momacki auto – Infiniti HEADER

Kompanija Sony predstavila je nove fotoaparate sa izmenjivim objektivima, jednostavne za korišćenje i idealne za beleženje posebnih trenutaka, kao i  tri nova A-mount objektiva. Koji god od ovih noviteta odabrali, očaraće vas vrhunski kvalitet slika, a vi ćete se osetiti poput profesionalnog fotografa.

Fotoaparat NEX-3N

TOP 5 App za bolje pamcenje

NEX-3N__fotografija 03 NEX-3N__fotografija 04

Prelazite sa starog kompaktnog fotoaparata na aparat sa izmenjivim objektivom? Novi NEX-3N E-mount fotoaparat, sa ugrađenim blicem, jednostavan je za korišćenje i predstavlja uzbudljiv uvod u svet fotografije izmenjivih Sony objektiva.

Pravljenje autoportreta nikada nije bilo lakše zahvaljujući zgodnom rukohvatu sa teksturom koja omogućava da fotoaparat sigurno stane u ruku. Jasan i svetao LCD ekran od 7.5 cm se bez problema okreće za 180 stepeni, čineći ga veoma pogodnim za pravljenje fotografija iz ruke. Osim toga, nova ručica za zumiranje na telu kamere omogućava jednostavnu kontrolu žižne daljine sa kompatibilnim objektivima, kao što je tanak i lagani SELP1650 power zoom objektiv. Odličan za kadriranje „jednorukih“ portreta, ručica zuma takođe podešava i digitalni zum u slučaju da se ne koristi pokretni objektiv.

Svi ozbiljni fotografi znaju da dobre fotografije nastaju uz dobru kompoziciju. Potpuno novi Auto Object Framing omogućava lepše i profesionalnije rezultate bez mnogo napora. Kamera procenjuje šta je u kadru – jedna osoba, dvoje ljudi ili čak i predmete u pokretu i makro kadrove – automatski isecajući snimak kako bi se dobila još moćnija, profesionalno kadrirana kompozicija.

Približne težine 210 grama, NEX-3N sa velikim APS-C senzorom je najmanji i najlakši fotoaparat sa izmenjivim objektivom na svetu. „Hvatajući“ više svetla nego senzori običnih kompaktnih fotoaparata, upravo ovaj senzor je odgovoran za neverovatno detaljne fotografije i Full HD video sadržaj koji ga izdvaja od ostalih. Osim toga, pomoću izmenjivih E-mount objektiva jednostavno je kreirati profesionalne efekte zamućene pozadine, kao kod većih, kabastijih DSLR (Digital single-lens reflex) fotoaparata.

Veliki senzor, koji podržava maksimalnu osetljivost do ISO 16000, dopunjen je BIONZ procesorom koji primenjuje istu tehniku smanjenja šuma kao i proslavljeni α99. Nivoi smanjenja šuma i oštrine individualno se podešavaju za različite delove slike. Čak iako slikate po lošem osvetljenju, uživaćete u jarkim fotografijama sa veoma niskom količinom šuma i to slikajući iz ruke, bez blica.

Fotoaparat α58

A58__fotografija 01 A58__fotografija 02

 

Fotoaparat za spontane životne trenutke – zabeležite sve uzbudljive događaje koristeći novi Sony α58 fotoaparat sa izmenjivim objektivom. Uz Translucent Mirror tehnologiju za brzo okidanje sa preciznim autofokusom, ovo je idealan aparat za beleženje onih posebnih trenutaka koji se događaju jednom u životu. Čak iako izmenjivi objektivi predstavljaju nešto novo za vas, uživaćete u kvalitetu slike koja prevazilazi mogućnosti kompaktnih fotoaparata, a ujedno sadrži karakteristike daleko skupljih DSLR aparata.

Fotoaparat α58 pokreće potpuno novi Exmor APS HD CMOS senzor,  veoma visoke rezolucije od (približno) 20.1 efektivnih megapiksela. Poboljšani BIONZ procesor slike pruža izvanredne detalje, nizak nivo šuma i Full HD video snimak, kao i izuzetan opseg osetljivosti od ISO 100 do 16000.

Izaberite između 35 različitih A-mount objektiva i doživite fantastične slike u praktično svakoj vrsti osvetljenja, od mračnijih prostorija do sumraka na otvorenom. Čak iako slikate iz ruke, SteadyShot INSIDE tehnologija čini sliku oštrom i stabilnom, omogućavajući fotografisanje pri nižoj ekspoziciji ili zumiranju kada pokret tela stvara problem.

Nasuprot običnim DSLR fotoaparatima, Sony SLT aparati koriste Translucent Mirror tehnologiju koja usmerava svetlo na glavni senzor, kao i na odvojeni senzor za autofokus. Ova tehnologija omogućava da predmeti uvek budu izoštreni kada fotografišete koristeći rotirajući LCD displej ili OLED Tru-Finder tražilo visoke rezolucije i visokog kontrasta. Takođe, možete uživati u živom pregledanju slika tokom brzog okidanja ili snimanja Full HD video materijala.

Fotoaparat α58 je idealan partner za beleženje akcije – bilo da je reč o sportu, aktivnostima u prirodi ili neočekivanim trenucima sa prijateljima i porodicom. Tele-zoom Continuous Advanced Priority AE režim omogućava da se važni trenuci zabeleže uz pomoć rafalnog okidanja brzinom od 8 kadrova u sekundi. Sistem automatskog izoštravanja sada poseduje Lock-on Autofocus režim koji omogućava brže i preciznije pronalaženje predmeta. Na taj način možete zabeležiti svu gracioznost gimnastičara ili životinje u divljini uz pomoć rafalnog okidanja kristalno čistih slika, čak iako je predmet u pokretu.

Sony predstavio i tri nova A-mount objektiva

SAL70400__fotografija 06 SAL1855__fotografija 07 SEL18200__fotografija 05

Novi objektiv 70-400mm F4-5-6 G SSM II sa telefoto zumom idealan je za beleženje života u divljini, kao i sportova punih akcije, a zahvaljujući novom LSI (Large Scale Integration) integralnom kolu, brzina automatskog izoštravanja SSM-a (Super Sonic wave Motor, motor sa velikim brojem obrtaja) je oko četiri puta brža nego ranije. Novi Planar T* 50mm F1.4 ZA SSM objektiv odlikuje se žižnom daljinom od 50mm i jarkim opsegom otvora blende od F1.4 i predstavlja savršen izbor za izradu portreta visokog kvaliteta i rad pri slabom svetlu. Lagani i kompaktni DT 18-55mm F3.5-5.6 SAM II poseduje trostruki zum i pokriva često korišćene žižne daljine od širokougaonih 18mm do standardnih 55mm (kamere od 35mm imaju ekvivalentni opseg od 27-82.5mm). Zadržavajući isti autofokus (SAM) kao i svoj prethodnik, novodizajnirani elementi zadnjeg fokusiranja smanjuju odblesak i senke, dok su mehanički elementi unapređeni za pozitivnije i udobnije rukovanje.

Detaljnije informacije možete potražiti na www.sony.rs.