Početna Gadgets Samsung je predstavio Galaxy Note 8.0

Samsung je predstavio Galaxy Note 8.0 [MWC2013]

blank
ATV & NAUTICA ATV

Kompanija Samsung najavila je lansiranje prvog tablet računara na svetu od 8 inča, GALAXY Note 8.0, koji predstavlja novu epohu inteligentne Note tehnologije koja će ponovo pokrenuti kategoriju tablet računara srednje veličine koju je Samsung uspostavio 2010. godine. Pružajući multimedijalne performanse bez konkurencije u okviru kompaktnog ekrana koji staje u jednu ruku, GALAXY Note 8.0 poseduje moć i naprednu tehnologiju koje donose evoluciju u čitavo tablet iskustvo. Ovaj uređaj će se pobrinuti za to da ostvarite nove nivoe efikasnog multi-taskinga dok koristite sve blagodeti vrhunske funkcije glasovnog poziva. Uz to, inteligentni S Pen spaja najnoviju inovaciju i lakoću korišćenja tradicionalnih papira i olovke, stvarajući na taj način sofisticirano mobilno iskustvo koje će poboljšati život u pokretu.

„Godine 2010. lansiranje prvog Samsung GALAXY Tab uređaja sa ekranom od 7 inča započelo je novo poglavlje u mobilnoj industriji. Skoro tri godine kasnije, Samsung nastavlja da unapređuje taj sektor koji ispunjava zahteve modernog života“, izjavio je Dž. K. Šin, predsednik kompanije za IT i mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics.

ATV & NAUTICA ATV

„GALAXY Note 8.0 će udahnuti novi život u tu kategoriju jer predstavlja savršenu fuziju prenosivosti i svakodnevne produktivnosti, a to za rezultat daje pionirsko rešenje u džepnom izdanju koje obogaćuje i poboljšava svakodnevni život, bilo da je reč o poslu ili o zabavi“, dodao je Šin.

U samom srcu inovativnih rešenja uređaja GALAXY Note 8.0 nalaze se korisne funkcije, uključujući opcije za pravljenje više prozora čime se prenosivi ekran od 8 inča deli zbog optimalnog pristupa većem broju živih aplikacija. Tu je i nova generacija Samsungove inteligentne olovke S Pen sa unapređenim načinom korišćenja, kao i pristup kompletu S Note formulara i alatki koje vam omogućavaju da stvarate, uređujete, upravljate i objavljujete svakodnevne dokumente. Samsungova tehnologija „čitalačkog načina rada“ omogućava uživanje u elektronskim knjigama sa optimizovanom rezolucijom, video i glasovnim pozivima*. Uz to, komplet uzbudljivih novih sadržaja i servisa su unapred instalirani za korisnike bez dodatnih troškova, te će se tako na uređaju Samsung GALAXY tablet po prvi put naći inovativne opcije Flipboard i Awesome Note.

Pametni dnevnik za život u pokretu

Tanak i dovoljno kompaktan da postane savršeno društvo za rad i zabavu u pokretu, GALAXY Note 8.0 donosi moćne performanse i funkcije koje mogu da podrže čak i najzahtevnije životne stilove. Osmišljen tako da efikasno čuva i upravlja vašim ličnim i poslovnim podacima, ovaj uređaj nove epohe pruža korisnicima savršenu džepnu organizacionu alatku koja se uvek nalazi nadohvat ruke. Praktični S Note uzorci i opcija S Planner pomažu korisniku da obavlja svakodnevne zadatke, uključujući beleške sa sastanaka, listu obaveza kao i zapise u ličnom dnevniku. Svi sadržaji se mogu uneti i ažurirati do najsitnijih detalja zahvaljujući evoluciji inteligentne olovke Samsung S Pen. Veću preciznost nudi konverzija rukopisa u tekst i alatke za uvećanu produktivnost koje podržavaju prepoznavanje formula i oblika, a sve se to nalazi nadohvat vaše S Pen olovke.

Novi sadržaji i servisi

GALAXY Note 8.0 je opremljen sa unapred instaliranim sadržajima i aplikacijama kako bi mu se uvećala vrednost za korisnika masovnih multimedijalnih sadržaja. Unapređeni servis Chat-On nudi laku instant razmenu poruka kao i grupno četovanje u višestrukim formatima – slike, video, audio, kontakti – za jednostavnu komunikaciju ispunjenu uživanjem. Awesome Note, integrisana aplikacija koja je predstavljena kod android tablet računara po prvi put sa modelom NOTE 8.0, u stanju je da se koristi neograničen broj puta za hvatanje beleški uključujući opcije Memo, Diary i liste Must-remember. Što se tiče aplikacije Flipboard, vaše novosti, društvene mreže i drugi podaci dolaze u jednom elegantnom formatu koji se može okretati, tako da možete da uživate u svim svojim novostima i divnim životnim trenucima na jednom mestu. Kompanija Flipboard je razvila verziju svoje aplikacije koja je prilagođena ekskluzivno Samsungu omogućavajući korisnicima da koriste funkciju „lebdenja“ olovke S Pen radi pregledanja naslova članaka ispod glavnih naslova aplikacije Flipboard na ekranu. I na kraju, opcija Smart Remote vam daje univerzalni daljinski upravljač i vodič za elektronsko programiranje dopuštajući vam da bez imalo muke odredite kako ćete gledati TV i video.

Novo doba S Pen inteligencije

Optimizovana da pomogne personalizovanoj kreativnosti, olovka Samsung S Pen je evoluirala kako bi poboljšala svakodnevnu upotrebu i kretivno izražavanje. U sastavu tablet računara, S Pen predstavlja produžetak uređaja GALAXY Note 8.0. Kada se S Pen izvuče, uređaj će automatski lansirati inovativne funkcije kao što su Pen Detection koja će predložiti prilagođene menije za koje misli da će vam biti potrebni kao i Page Buddy, funkcija koja će intuitivno aktivirati najnoviji prilagođen S Note osnovni ekran.

S Pen tehnologija je sada toliko napredna da olovka više ne mora da dotakne ekran. Sa opcijom Air View, olovka S Pen treba samo da „lebdi“ iznad ekrana za skraćeni pregled video snimaka, elektronske pošte, fotografija i sastanaka na Splanner-u bez otvaranja datoteke ili aplikacije. S Pen Gesture dopušta lako doterivanje i kropovanje slika i sadržaja, dok Paper Artist i Photo Note omogućavaju umetničku personalizaciju fotografija.

Uz to, po prvi put u kategoriji GALAXY NOTE, možete da koristite S Pen da kontrolišete fizički meni/dugmiće na uređaju pomoću tehnologije WACOM.

Maksimalno korišćenje masovnih medija

Kreativni multi-tasking sa uređajem GALAXY Note 8.0 je sasvim lak zahvaljujući inovativnoj funkciji Dual View, koja dopušta opciju otvaranja dva multi prozora koji vam bez imalo muke dopuštaju da višestruko koristite ekran. Podeljeni ekran funkcije Dual View nudi optimalne uslove za rad više aplikacija, kao što je lansiranje S Note-a na internet pretraživaču, menjanje veličine sadržaja, prevlačenje i pomeranja sadržaja prema potrebi.

Multi-tasking važi i za telefonske pozive*. Opcija Pop Up Note vam dopušta da pristupite funkciji S Note u svakom trenutku kako biste vodili računa o svim glavnim akcijama, a Pop Up Video će se pobrinuti za to da možete da surfujete internetom dok četujete, jer se prozori sa sadržajem mogu lako uvećavati ili smanjivati.

Savršeni partner za informisanje i zabavu

Opremljen zanimljivim funkcijama koje treba da vas zabave i donesu vam uzbuđenje, uređaj GALAXY Note 8.0 podržava i sve vašepraktične svakodnevne potrebe. Opcija Reading Mode  tj. „čitalački način rada“ pretvara GALAXY Note 8.0 u čitač elektronskih knjiga, nudeći optimalne uslove za čitanje kako biste mogli da se sklupčate u uživate u dobroj knjizi. Možete čak da ga pretvorite u univerzalni daljinski upravljač pomoću opcije Smart Remote, čime ćete bez imalo muke upravljati TV uređajima, risiverima, DVD i Blu-rej plejerima.

GALAXY Note 8.0_2 GALAXY Note 8.0_3